Orhan Miroğlu köşk seçimlerini değerlendirdi

Orhan Miroğlu köşk seçimlerini değerlendirdi

Kürt seçmenin Köşk seçimindeki tutumunu değerlendiren Orhan Miroğlu, “Kürtler, ikinci turda boykot kararına uymaz ve oylarını Erdoğan'a verir” dedi.

Köşk seçiminde Kürt vatandaşların tutumları hakkında değerlendirmelerde bulunan yazar Orhan Miroğlu, “Cumhurbaşkanlığı vizyonu gördüğümüz kadarıyla sadece Başbakan Erdoğan'da var” dedi. Selahattin Demirtaş'ın adaylığının 30 Mart'ta denendiğini belirten Miroğlu, “HDP'nin aldığı oyların temelde Kürt oylarından ibaret olduğu görüldü. Şimdi Kürt meselesinde akan kanı durduran bir siyasi lidere karşı bu dönemde Kürtler keşke bir aday göstermeyip siyasi ve anlamlı bir jest yapabilselerdi diye insan gönlünden geçirmiyor değil. Kürtler ya 100 yıllık mücadelesini feda edecek ya da bu kazanıma en büyük saygıyı göstermiş, bu kazanımla en büyük ilişkileri kurmuş bir ülkede doğru tercih yapacaklardır. Bu tercih ne Ekmeleddin Bey ne de Selahattin Bey'e oy vermek anlamına gelmiyor. Tam tersi Başbakan'a oy vermeyi adeta emrediyor” diye konuştu. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kimlikler bunalımı yaşadığını kaydeden Miroğlu, “Bir yandan milliyetçi kesimlere seslenen ifadeler kullanıyor bir yandan AK Parti tabanına yönelik mesajlar vermeye gayret ediyor. Bir yandan da Kemalist çevreleri memnun etmek çabasında. Bu bir siyasi tutarlılık değil” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ı farklı kılan şeyin geleneklere uygun bir protokol cumhurbaşkanlığı yapmayacağını söylemesi olduğunu belirten Miroğlu, “Halk verdiği oyun kıymetinin farkında ve verdiği oyun siyasal bir karşılığı olmasını istiyor. İşte bu siyasal karşılığı bugünkü haliyle bir tek Başbakan Erdoğan sunabiliyor. Bir cumhurbaşkanlığı vizyonu gördüğümüz kadarıyla sadece Başbakan Erdoğan'da var” diye konuştu.

İLK TURDA DA ERDOĞAN

Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda Kürt seçmenin Erdoğan'ı destekleyeceğini belirten Miroğlu, “HDP seçmeni içerisinde de Başbakan'ın adaylığına evet diyecek büyük bir kesim var. İkinci tura kalmadan da ben HDP seçmeninden Başbakana oy çıkacağını ve üstelik bu oyların belirleyici olacağını düşünüyorum. Kürt hareketi ikinci turda oyların Başbakan'a gitmemesi için tavır koymaya zorlanıyor. Selahattin Demirtaş adaylar arasında en popüler olanı. Medyanın ilgisi de yüksek. Bu ilginin tek sebebi Kürt oylarının Başbakan'a gitmesini engellemektir. Ama HDP boykot kararı alsa bile tıpkı referandumda olduğu gibi, bu boykot kararına insanların uyacağı kanaatinde değilim. Seçmenler sandığa gidecekler ve tercih edebilecekleri tek aday olacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.