'Sol'dan Pamuk'a ağır eleştiri

'Sol'dan Pamuk'a ağır eleştiri

Orhan Pamuk'un Suriye lideri Beşer Esed'e yazdığı mektupta, 'istifa et, yoksa sonun Kaddafi gibi olur' demesi Sol Gazetesi tarafından tetikçi ilan edildi.

Sol gazetesi manşetinde Esad'a iktidarı bırak diye mektup yazan Orhan Pamuk'un eline fotomontajla bir silah tutuşturdu. Manşet sosyal medyada çok konuşuluyor.

ESAD'A İKTİDARI BIRAK MEKTUBU

Nobel Edebiyat ödüllü Orhan Pamuk, İsrailli yazar David Grossman, Barış Ödüllü İtalyan yazar Claudio Magris ve Alman kökenli Fransız siyaset ve toplum bilimcisi Alfred Grosser, Cezayirli yazar Bualem Sansal ve Alman yazar Martin Walser Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a açık mektup yazdı.

Fransız Liberation gazetesinde yayımlanan mektupta, Esad'a "halkını kurtarması için istifa etmesi çağrısında bulunulurken", aksi takdirde Esad'ın sonun Saddam ve Kaddafi gibi olacağı "uyarısında" bulunuldu.

"PAMUK TETİKÇİLİĞE BAŞLADI"

Yayın hayatına kısa süre önce başlayan ve Türkiye Komünist Partisi çizgisinde yayıncılık yapan günlük soL gazetesi bu mektubu "Orhan Pamuk tetikçiliğe başladı" manşetiyle kapağa taşıdı.

301. maddeden dava açılınca aldığı ölüm tehditleri nedeniyle yurtdışına çıkmak zorunda kalan Orhan Pamuk'un eline fotomontajla bir de silah tutuşturuldu.

Fikirleri nedeniyle ölümle tehdit edilen Pamuk'a yönelik bu tavır özellikle sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

BAŞYAZAR'DAN "SEN BİR FAŞİSTSİN" ÇIKIŞI

Gazetenin başyazarı Kemal Okuyan da köşesinden Orhan Pamuk'a "sen bir faşistsin" diye yazdı.
"Sen bir faşistsin...

Bir devlet başkanına "istifa et, yoksa..." tehdidini içeren bir mektup "insani" nedenlerle yazılmaz. Esad ve ailesi için kaygı duyan biri "çekilmezsen sonun Saddam ya da Kaddafi'ye benzeyecek" demez. Aynısını Tayyip Erdoğan da söylüyor her fırsatta. Sana yakıştırdığımızı ondan esirgemiyoruz elbette! (...)

Durumun buysa, mektubun sonuna "bizden günah gitti, yan odada ElKaideciler bekliyor" diye eklemeyi de akıl etseydin bari.

Tam olurdu.

"Suriye halkının iyiliği için..." Böyle yazmışsınız Esad'ı istifaya davet ederken. İlginç olmuş. Suriye halkının Esad'ı vahşice öldürmeye hazırlanan "kötü adam"lara terk edilmesini istiyorsun öyle mi?"

tımeturk
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.