Eroğlu:"İki koltuk olunca kısa süre sonra ihtilaflar oluyor

Eroğlu:"İki koltuk olunca kısa süre sonra ihtilaflar oluyor

"İki koltuk olunca kısa süre sonra ihtilaflar oluyor. Şu anda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Binali Yıldırım arasında olan uyuma bakmayın. 1940'lı yıllardan bugüne kadar çok büyük sıkıntılar yaşadık"-

BALIKESİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İki koltuk olunca kısa süre sonra ihtilaflar oluyor. Şuanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Binali Yıldırım arasında olan uyuma bakmayın. 1940'lı yıllardan bugüne kadar çok büyük sıkıntılar yaşadık." dedi.

Eroğlu, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde katıldığı bazı açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bakanlık olarak yapılan gelir getirici yatırımlar sayesinde çiftçinin yüzünün güldüğünü söyledi. Yapılan sulama yatırımları sayesinde çiftçilerin 4 ile 13 misli arasında kazanç sağlayacağını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"Çiftçilerimiz bakanlığımızın yaptığı yatırımlar sayesinde ilave gelir temin ediyor. İnşallah çiftçilerimiz zenginleşecek. Çiftçilerimiz için ne yapılsa azdır. Baraj ve göletlerimizle sulama yapıldığında en az 4 ile 13 misli arası kadar gelir artışı oluyor. Bu da çiftçilerimizin bütçesine gelir akmasına sebep oluyor."

Artık orman teşkilatının devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtiğini anlatan Eroğlu, "Bu ne demek? Artık bu ormanlar size ait. İstiyorsanız burada da bal ormanları kuralım. Gelir getirici fidan dikelim. Ne istiyorsanız dikelim. Üç yıl bakım masrafları bize ait. 49 yıl işletmesi de size ait olsun. Dolayısıyla orman bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımıza her türlü desteği vereceğiz." açıklamasında bulundu.

- "5 bin köye gelir getirici orman kurulacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir açılım yapacağını dile getiren Eroğlu, "Muhteşem bir seferberlik başlatıyoruz. 5 bin köye gelir getirici orman kurulması talimatını verecek. Çünkü bizim anlayışımızda şu var: İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Her şey millet için. Biz milletin hizmetkarıyız. Bizim anlayışımızda bu var." ifadelerini kullandı.

Veysel Eroğlu, milletin önüne halk oylaması için sandığın geleceğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, milletimiz için tarihi bir dönüm noktası. Bu durum 18 maddeden oluşan anayasa değişikliğiyle ilgili. Burada rejim değişikliği yok. Sadece yönetim sistemi değişikliği var. Türkiye maalesef çok hükümetler gördü. Türkiye'de 93 yılda 65 hükümet kuruldu. Yani bir hükümetin ömrü 16 ay. Bizim dönemimizi çıkarırsak 11 aya düşüyor. Buradan soruyorum 16 ayda büyük yatırımlar, büyük projeler gerçekleştirilebilir mi?"

Türkiye'nin istikrarsızlık, kavgalar, kısa süreli koalisyonlar ve hükumetler yüzünden büyük zarar gördüğünü dile getiren Eroğlu, yaşanan zaman kaybından dolayı Türkiye'nin daha ileri bir noktada ve dünya lideri bir ülke olamadığını ifade etti.

- "İki koltuk olunca kısa süre sonra ihtilaflar oluyor"

Eroğlu, artık bu milletin zaman kaybetme lüksünün olmadığını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Dolayısıyla sürekli istikrar olacak bir sisteme geçiyoruz. Çok başlılıklı olunca da işler yürümüyor. Çünkü cumhurbaşkanında muazzam yetkiler var. Başbakan, 'ben yürütmenin başındayım' diyor. İki koltuk olunca kısa süre sonra ihtilaflar oluyor. Şu anda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Binali Yıldırım arasında olan uyuma bakmayın. 1940'lı yıllardan bugüne kadar çok büyük sıkıntılar yaşadık. Sürtüşmelerden büyük kavgalar çıktı. Diyoruz ki, artık böyle kavga olmasın. Bir bardağı şurada 10 kişi taşısa bu bardak yolda kırılır. Bu bardağı bir kişi taşısın, millette hesabı ona sorsun. Meselenin özü bu. Başka bir şey yok."

Burhaniye'deki temel atma töreninin ardından Edremit ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Eroğlu, Balıkesir'e yapılan yatırımlara değinerek, halk oylamasında vatandaşlardan "evet" istedi.

Yağmur altında konuşmasına devam eden Bakan Eroğlu, "Siz orman isteyin, baraj isteyin, biz yapalım. Bal ormanları yapalım, gelir getirici ormanlar yapalım. Üç yıl bakması bizden, 49 yıl işletmesi sizden." dedi.

Edremit'teki 5 dere ıslahının temelinin atıldığı törene, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Kasım Bostan, Ali Aydınlıoğlu, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan ve ilçe teşkilatları katıldı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.