Atalay: Gazetecilerin yerini biliyoruz

Atalay: Gazetecilerin yerini biliyoruz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriye’de kendilerine ulaşılamayan Gerçek Hayat dergisinin Ortadoğu temsilcisi Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun’un, rejim yanlısı milisler tarafından istihbarat elemanlarına teslim edildiğini ve şu anda yerlerinin bi

Atalay, Kanal 24 televizyonunda katıldığı canlı yayında, “Bundan sonrası daha rahat olur, kısa bir zaman içinde Türkiye’ye sağ salim ulaşırlar diye bekliyorum” dedi.Gün içinde Anadolu Ajansı’nın, “Gazeteciler rejim yanlısı milisler tarafından istihbarat elemanlarına teslim edildi. Hamit Coşkun’un yaralı olduğu bildiriliyor” iddiası Dışişleri kaynaklarınca doğrulanmamıştı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise “Hayatta olduklarını biliyoruz” demişti.

Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Özköse ve Coşkun için İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi’yi aradığı öğrenildi. Davutoğlu önceki akşam gerçekleşen telefon görüşmesinde, İranlı mevkidaşından Türk gazetecilerin bulunması ve sağ olarak Türkiye’ye dönmelerinin sağlanması için Suriye makamları nezdinde girişim yapmasını istedi. Salihi de, gazetecilerin bulunması için elinden geleni yapacağını ve Suriyeli yetkililerle hemen temasa geçeceğini söyledi.

Suriyeli asker ve memurlara yardım eli

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu Türkiye’nin Suriye halkına yönelik insani yardımda etnik hiçbir ayrım yapılmadığını dile getirerek, buna örnek olarak kısa süre önce Türkiye-Suriye sınırında yaşanan şu gelişmeyi örnek gösterdi: “Sınır bölgesinde muhalifler bir bölgeyi ele geçirince, sınırda Suriye gümrük muhafazasının merkezi yönetimle tüm irtibatı kesilmiş. Muhalifler yolu tuttukları için kendilerine ne yiyecek, ne içecek geliyor. Aç ve susuz kalınca bizim gümrük muhafazaya başvurarak kendilerine yardım edilmesini istemişler. Yaklaşık bir hafta boyunca sınırda görev yapan Suriyelilere biz yardımcı olduk.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.