Örtülü Ödenek Dosyasında da Var!

Örtülü Ödenek Dosyasında da Var!

Başkanı olduğu ATO'da istenmeyen adam ilan edilen Aygün'ün adı örtülü ödenek dosyasından çıktı. Aygün'ün, örtülü ödenekten 5.5 milyon çeken Sencer Ö. ile dost olduğu belirtildi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi tarafından “istenmeyen adam” ilan edilen Ergenekon sanıklarından ATO Başkanı Sinan Aygün'ün ismi örtülü ödenek dosyasında çıktı. Aygün'ün, Jandarma eski Komutanı Şener Eruygur dönemindeki kayıp örtülü ödenek paralarını tahsil eden kişilerle yakın ilişki içinde olduğu belirlendi. BDDK ve Maliye Bakanlığı kontrolörlerinin araştırması sonucunda ortaya çıkan bilgiler üzerine konuyla ilgili ifadesi alınan Aygün, Sencer Ö.'yü tanıdığını söyledi. Aygün bu ilişkilerle için “Benim kaynanam ile örtülü ödenekten para alan kişilerin annesi, ilkokuldan arkadaş, yakın dostluğumuz var” değerlendirmesi yaptığı saptandı.

ATO'DAN CEP'LE GÖRÜŞMÜŞLER

Sencer Ö.'nün, Aygün'ün odasında, 2003-2004 yılları arasında Jandarma İstihbarat Başkan Vekili olan Jandarma Kıdemli Albay Hasan Atilla Uğur, görüştüğü ve sonra da telefonu, Aygün'e verdiği belirlendi. ATO Başkanı Sinan Aygün'ün bu konuşmayı doğrulayarak “Sencer Ö. Atilla Uğur ile makamımda görüştü. Ben de Uğur'la görüştüm” dediği belirtildi.

Sencer Ö.'ye soruşturma

Sencer Ö. örtülü ödenek ile ilgili yapılan incelemelerde, kayıp 7.5 milyon liranın 5.5 milyon lirasını alan kişi olarak biliniyor. İncelemelerde, Sencer Ö.'nün 5.5 milyon lirayı, telefon dinleme merkezi kurulması karşılığında aldığı saptanmıştı. Savcılık, harcamalarla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Etiketler :