Orucunuzu İsrail hurması ile açmayın!

Orucunuzu İsrail hurması ile açmayın!

İsrail hurmaları piyasaya erken düştü; orucumuzu bunlarla açmayalım, aman dikkat!

İsrail Tel Aviv'de faaliyet gösteren Hadiklaim İsrail Hurma Üretim Kooperatifi, işgal ettiği Kudüs'ün topraklarında hurma yetiştiriyor. Siyonist firma, ürettiği hurmaları dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç ederek Müslümanlara yedirmeye çalışıyor.

İSRAİL HURMASI TÜRKİYE'DE DE VAR!

İsrail menşeli hurmaların sunulduğu pazarlardan biri de Türkiye. Ancak Türkiye'deki duyarlı vatandaşlar, İsrail'den hurma gelmesi üzerine boykot kampanyası başlattığından dolayı İsrailli firma bu konuda sinsice bir oyuna başvuruyor. Hadiklaim firması, TABA Gıda firması ile distribütör olarak anlaşarak Türkiye pazarına ürünlerini sokuyor. TABA, 729 olan İsrail´in barkodunu kullanmak yerine bu ülkeden ithal ettiği hurmaları Türkiye´nin 869 nolu barkoduyla kullanıyor.

SİYONİST FİRMA 'İSRAİL'İN ADINI HİÇ KULLANMIYOR

Boykotun önüne geçmek isteyen Siyonist firma, ürün etiketinde de ayrıca “İsrail” kelimesini hiç kullanmıyor. “Hadiklaim İsrail Hurma Üretim Kooperatifi” diye ismi yazılan firma, etikette üretim firması olarak sadece, “Hadiklaim” ismini kullanarak kendini kamufle ediyor. Bu firmanın İsrail´de olduğuna dair hiçbir bilgiye de ambalajında yer vermiyor.

BOYKOTA UĞRAMAMAK İÇİN KUDÜS HURMASI ADIYLA SATILIYOR

İsrail firmasının, ambalajlarında “İsrail” kelimesini hiç geçirmediği gibi, “Kudüs Hurması” ismini de kullanarak Müslümanların ürettiği hurmaymış gibi göstermeye çalışması dikkat çekiyor. Ramazan ayının yaklaşmasıyla Türkiye´de birçok yere hurma sevkıyatı yapılırken, İstanbul Mısır Çarşısı´nda ise özellikle yoğun bir şekilde İsrail hurması satılıyor.

ÖZER: BU HURMANIN TÜKETİLMEMESİ GEREKİYOR

Sağlık ve Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer, İsrail´in hurmaları, “İsrail Hurması” adıyla satarsa kimsenin almayacağını, bu yüzden milleti kandırarak, “Kudüs Hurması” adıyla sattığını söyledi. İsrail´in hurmalarının genetiği ile de oynandığını kaydeden Özer, “İsrail´in hurmaları GDO´lu bir hurmadır. Etli olması ve büyük olması için genetiği ile oynanmış, özel yapılmış bir hurmadır” dedi. Özer, İsrail hurması ye rine Medine hurmaları ve Tunus hurmasının tüketilmesi gerektiğini kaydetti.

İŞGAL EDİLEN TOPRAKLARDA YETİŞEN HURMALARDAN YİYEREK İŞGALE ORTAK OLMA!

Mavi Marmara Gönüllüleri yaptığı yazılı açıklamada, İsrail´in ürettiği hurmalarla Müslümanların oruçlarını açmamalarını istedi. “İşgal edilen topraklarda yetişen hurmalardan yiyerek işgale ortak olma!” denilen açıklamada, İsrail´in hurmalarının Medjoul Hurma, Kudüs Hurması isminde satıldığı ve bu hurmaları Agrexo, Carmel, Jordan Plains (Jordan Valley), Jordan River, Hadiklaim, King Solomon gibi firmaların sattığı söylendi.
İsrail hurması nasıl anlaşılır?
Hurma satıcısına hissettirmeden ‘İsrail hurması iyi olurmuş var mı? diye sorarak satıcıdan bilgi alınabildiği gibi
- Hurma paketlerde İsrail ya da Batı Yakası yazar.
- Paket barkodları 729 ile başlar .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.