BAYDEMİR BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNU HATIRLADI

BAYDEMİR BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNU HATIRLADI

Çöp sorunun giderek büyümesi sonrası Osman Baydemir, cadde ve sokaklara çöp kutuları konacağını söyledi.

 

Başbakan Erdoğan ne zaman Güneydoğu Anadolu bölgesine gitse özellikle BDP'lilerin belediye başkanlığı yaptığı yerlerdeki çöp sorununa dikkat çekiyordu. Bu belediyeleri yönetenlerin halka hizmet götürmediğini, en basit çöpleri bile toplayamadığını ifade ediyordu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı da çok uzun bir süreden sonra ilk kez Belediye faaliyetleriyle haber oldu. Şehir'deki çöp sorununa dikkat çeken Baydemir, ana cadde ve sokaklara çöp kutuları konacağını söyledi. Peki daha önce yok muydu?

İşte Baydemir'in Diyarbakır'daki çöp sorununa çözüm önerisi;

Baydemir, 2013 yılında, sitelere zorunlu konteyner uygulaması getireceklerini belirterek, şöyle dedi: "İlçe belediyelerimizle birlikte tüm ana cadde ve sokaklara çöp kutuları konulacak. Okul önleri, semt pazarları, inşaat alanları, kent içi kazılarla ilgili zabıtai tedbirler alınacak. Suriçi ve Yenişehir bölgesi temizlik konusunda pilot bölge seçilerek, buradaki esnaf ve yurttaşlarımızla birlikte ortak çalışmalar yürütülecek. Sizin de kadro almanız için ben çalışmalarımı sürdüreceğim. Medyada, konferanslarda, her yerde bunun gerçekleşmesi için sizinle birlikte olacağım ve çalışacağım. Temizlik, itfaiye, zabıta, ambulans ve mezarlık çalışmaları durdurulamaz, aksatılamaz. Biz öyle bir aşamaya gelmişiz ki artık tüm cihan bizden ders almalıdır, bizden moral almalıdır ve bizden feyz almalıdır."
  
"BU KENTİ UZAYLILAR KİRLETMİYOR"
 
Apartmanların 5'inci katından, 7inci katından artık aşağıya çöp atma alışkanlığından vazgeçin. Bir Diyarbakırlıya yakışmaz. En nihayetinde bu kenti kirletenler yine bu kentte yaşayanlardır. Uzaylılar gelip bu kenti kirletmiyor. Bu arkadaşlarımızın emeğine duyacağımız saygının gereği Diyarbakır'ı temiz tutmalıyız. İlçe belediyeleriyle birlikte bin 150 kişi temizlik işinde çalışıyor. Doğrusunu isterseniz siz kirletmeye devam ederseniz, 15 bin kişi de olsak yetmez."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.