BÖYLE "KIVIRMA" GÖRÜLMEDİ

BÖYLE "KIVIRMA" GÖRÜLMEDİ

Daha bir hafta önce milleti "dağa çıkmaya çağıran" BDP'li Osman Baydemir, PKK'ya operasyon başlayınca fetva verdi: Bu yüzyılda kurşun sıkmak haramdır...

BDP'nin Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, önceki gün katıldığı bir toplantıda "Bu yüzyılda Kürdün Türke, Türkün Kürde kurşun sıkması haramdır" dedi.

Taraf Gazetesi de Baydemir'in bu sözlerini, "21. Yüzyılda Kurşun Sıkmak Haramdır" başlığıyla bugün manşetine taşıdı.

Türk-Kürt kardeşliği için çok anlamlı bir söz ama bunu söyleyen kişi bu konuda ne kadar samimi? Çünkü bu sözün zamanlaması çok önemli. Çünkü Baydemir bu sözleri PKK tarafından 24 askerin şehit edilmesinden sonra başlatılan operasyondan sonra söylüyor.

Arşivler yalan söylemez. Baydemir'in bu sözünde ne kadar samimi olduğunu test etmek için çok uzaklara değil bir iki hafta öncesine gitmeniz yeterli. 9 Ekim'de Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyareti sırasında Belediye Başkanı Osman Baydemir, daha sonra savcılık tarafından soruşturma başlatılacak sözler sarfetmiş.

Ne demişti Baydemir?

"Ova siyasetinin çözüm getireceğine dair kanaat ve inançta ciddi bir zedelenme var. Büyük bir endişe ile ifade etmek isterim ki, umut tekrar dağlara dönüşmüş durumdadır"

Daha bir hafta önce "umut dağlara döndü" diyerek şiddete çağrı yapan Baydemir, 24 askeri şehit eden PKK'ya operasyon başlatılınca birden Türkün Kürde, Kürdün Türke kurşun sıkması "haram"dır diye açıklama yapıyor.

Sormazlar mı adama ne değişti bir haftada diye.

RUŞEN ÇAKIR'A MALZEME Mİ ÜRETİYOR?

Belki biraz detay olacak ama Baydemir'in "haram"dır diyerek dini jargon kullanması da zamanlama açısından ilginç geldi.

"Kürt Hareketini Anlamak" diye bir yazı dizisine başlayan Ruşen Çakır, bu yazılarında "PKK ve BDP dine dönüyor" imajı çizmeye çalışmıştı. Ruşen Çakır'ın bu yazılarından sonra Baydemir'in dini jargonlara ağırlık vermesi de başka bir ayrıntı... 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum