Osman Can, AK Parti'ye katıldı

Osman Can, AK Parti'ye katıldı

Büyük kongreye sayılı günler kala AK Parti Genel Merkezi'nin 8. katı adeta karargaha dönüştürüldü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kongresine sayılı günler kala bir taraftan kongrede yapacağı manifesto şeklindeki konuşmasına son rötuşları yaparken, diğer taraftan ise partinin ikinci 11 yılında yer alacak isimlerle ilgili çalışmasını sürdürüyor. Erdoğan, eski AYM raportörü Osman Can 'ı da parti saflarına katılmaya ikna etti.

AK Parti'nin 30 Eylül Pazar günü yapılacak 4. Olağan Büyük Kongresi için geri sayım sürerken, gözler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a odaklandı. Üç koldan çalışma yürüten Erdoğan, Başbakanlık mesaisinin yanı sıra MKYK listesi ve manifesto niteliğindeki konuşması için hazırlık yapıyor. Erdoğan, Kürt aydını Orhan Miroğlu ile önceki gün gerçekleştirdiği görüşmenin ardındandün de Anayasa Mahkemesi eski Raportörü Doç. Dr. Osman Can ile bir araya geldi.

OSMAN CAN, AK PARTİ'DE

Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu'dan sonra Anayasa Mahkemesi eski Raportörü Doç. Dr. Osman Can da AK Parti'ye katıldı. Dün sabah AK Parti Genel Merkezi'nde parti kurmaylarıyla görüşen Can, yeni anayasa çalışmalarına katkı sunmak üzere partiye davet edildi ve katılımın bu görüşmeden sonra gerçekleştiği öğrenildi. Partiye katılan Can'ın kongrede parti rozeti Erdoğan tarafından takılacak. Can'ın MKYK'ya girerek partinin anayasa çalışmalarına katkıda bulunacağı belirtildi.

YENİ ANAYASAYA AĞIRLIK VERİLECEK

Can'ın da katılımıyla AK Parti'nin yeni dönemde anayasa çalışmalarına ağırlık vereceğine kesin gözüyle bakılıyor. Can, 'Teklif geldi, görüştük. Birlikte çalışabileceğimiz ortam oluştuğuna inandığım için katılmayı kabul ettim' dedi. Yeni anayasa için çalışmalar yapan Osman Can'ın ismi, geçtiğimiz günlerde basında çıkan haberlerde kongre sonrasında AK Parti'nin vitrinine çıkacaklar arasında anılıyordu.

Bir süre önce ise Güneydoğu bölgesindeki etkinliğiyle tanınan eski milletvekili Haşim Haşimi de Erdoğan'dan davet alan isimlerden biri olmuştu. Yapılan bu görüşmeler, 'Başbakan, Osman Can, Miroğlu ve Haşimi'yi de MKYK listesine alacak' yorumlarını beraberinde getirdi.
 

YENİ ŞAFAK  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.