Osman Pamukoğlu’na hodri meydan!

Osman Pamukoğlu’na hodri meydan!

Başbakan Erdoğan ile Hakkari'de tugay komutanı olarak görev yapan Osman Pamukoğlu arasında gelişen polemiğe AKP Hakkari İl Teşkilatı da katıldı.

AK Parti Hakkari İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Çallı, Hakkari ile ilgili söylemleri ile gündeme gelen HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’a ağır suçlamalarda bulundu.

AK Parti Hakkari İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Çallı, Pamukoğlu’na çağrıda bulunarak, "İstediğin kanalda karşına çıkarım ve senin Hakkari çevresinde neler yaptığını açıklarım. Sayın Pamukoğlu’na soruyorum; 1993-1995 yıllarında Hakkari'de tugay komutanı olarak görev yaptığınız zaman tüm Hakkari’nin asayişi sizin elinizde değil miydi?

Görev yaptığınız Hakkari Merkez Otluca Tugayı, sınır bölgelerine 100-150 kilometre uzaklıktadır. Güvenlik zafiyetinden dolayı PKK’lılar tarafından basılan ve büyük zayiat veren Otluca köyündeki tugayın tek sorumlusu sizdiniz. Bunun hesabı sizden sorulmalıydı. Bu olayın bedelini zavallı Otluca köylülerinin koyunlarından ve halen akıbetleri belli olmayan çobanlardan çıkarmadınız mı?" suçlamalarında bulundu.

Çok Ağır Sorular

Çallı, iddialarını şöyle sürdürdü: “Eğer Hakkari'miz bugün bu duruma gelmişse tek sebebi sizsiniz. 2 yıl Hakkari de görev yaptınız, 10-15 kişilik çeteden başka kimi tanıyorsunuz? Şehir merkezinde bulunan Atatürk heykelini ancak havada görebilmişsiniz. Halkla kaynaşma adına ne yaptınız? HEPAR’ın masraflarını ve araç parkınızı hangi değirmenin suyuyla oluşturduğunuzu kamuoyuna açıklar mısınız?”

Pamukoğlu’na Hodri Meydan!

Memduh Çallı, Osman Pamukoğlu ve Erdal Zeybek gibi birkaç emekli askerin kanal kanal dolaşarak konuşturmalarının, halkı birleştirmeye değil, ayrışmaya ortam sağladığını savundu. Çallı, "Ben bu komutanlara soruyorum; sizler Hakkari'de veya bölgede görev yaptınız. PKK’yı neden bitiremediniz, halkımızı onların kucağına niye attınız?

Bu soruyu özellikle Hakkari'de görev yapan Sayın Osman Pamukoğlu ve Erdal Zeybek’ten sormak lazımdır. Sayın Osman Pamukoğlu'nu televizyon kanallarında canlı yayında Hakkari ve bölgede olup bitenleri, bugünlere nasıl gelindiğini tartışmak için davet ediyorum. Sayın Osman Pamukoğlu ve televizyon yorumcularından sabırsızlıkla cevap bekliyorum. “ ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.