Osmanlı düşmanı İsrail'in duası: "Erdoğan düşsün"

Osmanlı düşmanı İsrail'in duası: "Erdoğan düşsün"

Taksim'deki Gezi eylemcilerine İsrail Parlamentosu Knesset'in Başkanı Livnin dua ederek destek verdi.

İsrail Parlamentosu Knesset'in Başkanı, İbrani radyosunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın düşmesi için dua etti. Livni radyodan canlı verilen duasında, "Türkiye'deki gösterilerin Erdoğan düşene kadar devam etmesi için dua ediyoruz. Kendisi İsrail'in düşmanı. Onunla barısmamıza ve resmî özür sunmamıza rağmen bize karşı da düşmanca bir tavrı var." dedi.

İSRAİL'İN OSMANLI DÜŞMANLIĞI

İsrail'in eski Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'sa "Türkiye'nin işleri bizi ilgilendirmiyor ama orada olanlara ilişkin mutluluğumu gizleyemiyorum.' Altyapı Bakanı Silvan Salom, 'Türkiye ile ilişkileri iyileştirmek İsrail için önemli ama aynı zamanda Türkiye'yi yeni Osmanlıların iktidarından kurtaracak her gelişmeyi memnuniyetle karşılarız." sözleri ile Türkiye'nin Osmanlı ideallerine olan düşmanlığını açıkça ortaya koydu.

Bu arada Mısır'ın El Şuruk Gazetesi yazarı Huveydi, İsrailli yetkililerin Gezi Parkı eylemleri konusundaki mutluluklarını onların yaptığı açıklamalar ile okuyucularının dikkatine sundu.

İşte Huveydi’nin yazısının orijinal metni:

İSRAİL TAKSİM GÖSTERİCİLERİ İÇİN DUA EDİYOR
Şuruk Gazatesi.. Mısır… 10 Haziran Pazartesi

Türkiye'de olan bitene ilişkin birkaç gözlemim var. Bazıları şekille, bazıları da konuyla alakalı. Şekille ilgili olanda şunların üzerinde durdum:

- İsrail Radyosu, 5 Haziran'da Knesset Başkanı Moshe Feiglin'e ait bir açıklama yayımladı. Söz konusu açıklamada Başkan, "Türkiye'deki gösterilerin Erdoğan düşene kadar devam etmesi için dua ediyoruz. Kendisi Yahudi düşmanı. Onunla barışma yolunda mesafe kat etmemize ve resmî özür sunmamıza rağmen bize karşı düşmanca tavrını sürdürüyor." diyor.

- İsrail Parlamentosu Dış İlişkiler ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Avigdor Lieberman, 7 Haziran'da İsrail televizyonuna yaptığı açıklamada, “Biz Türkiye’nin iç işlerine karışmak bizi ilgilendirmiyor, ama orada olup bitenler karşısında mutluluğumu gizleyemiyorum.” dedi.

- Altyapı Bakanı Silvan Şalom, aynı akşam İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkileri geliştirmek İsrail için önemli ama aynı zamanda Türkiye’yi Yeni Osmanlıların iktidarından kurtaracak her gelişmeyi memnuniyetle karşılarız.” diyor.

Londra'da yayınlanan El Hayat Gazetesi yazarlarından Cihad el Khazen, 8 Haziran tarihli köşe yazısında, Batı basınının Türkiye'deki olaylarla ilgili bazı yorumlarına yer verdi. Bunların arasında, Likudçu Commentary dergisinde yer alan yorum da vardı. Yazıda, Likud ve dergi arzuladığı için, Türk hükûmeti ile PKK arasındaki barışın bozulacağını yazıyordu.

Dergiye göre İstanbul'da gösterileri ateşleyen şey, hükûmetin Taksim Meydanı'na Cami inşa etmek istemesi -ki bu yanlış çünkü buraya Operabinası inşa edilmek isteniyor- ve camilere yüz metre mesafede alkol satışını yasaklaması. Ama dergi, bu yasanın birçok Avrupa ülkesinde de uygulandığını ve okulların yakınını da kapsadığını yazmıyor.
Yazar, Mısır'da Mübarek dönemindeki istikrar ile Erdoğan karşıtı gösterileri yanlı bir şekilde mukayese etti. Yazar Mübarek'in 80'ini geçtiğini, hasta olduğunu ve günde sadece yarım saat çalıştığını söylerken, Erdoğan yönetimindeki Türkiye'nin ekonomisinin 10 yıl içerisinde yüzde 100 oranında gelişme kaydettiğini, kişi başına düşen millî gelirin de üç bin dolardan 11 bin dolara çıktığını söylüyor.

Üstad El Khazen, Amerikan Likudunun önemli isimlerinden birinin alçakça bir makale yazdığını -niteleme kendisine aittir- ve İstanbul'da olanlara sevindiğini, Türkiye’den Güzel Haberler Var” başlığıyla da yayımladığını aktarıyor.

Ayrıca Likud'a ait bir internet sitesine işaret ederek sıcak bir Türkiye yazından bahsedildiğine, Erdoğan'ın Türkiye'yi İslamileştirmekle suçlandığına, bunun da kendisini halkın öfkesiyle karşı karşıya getirdiğine işaret ediyor. The Daily Telegraph gazetesindeki başlığa da değinen el Khazen, başlığın şöyle olduğunu aktarıyor: Türkiye Alkol Tüketimini İslamcı Faşist Yöntemlerle Ele Almakla Suçlanıyor”. Yazar haberi okuduğunda, yazının alkol ticarethanesi sahibine ait olduğunu fark ediyor ve bir alkol ticarethanesi sahibinin, iddia edilen İslamcı faşizm konusunda merci hâline gelmesini istihza ederek yorumluyor. Yazar bazı Siyonist çevrelerden gelen olumsuz yorumları eleştirmesine rağmen, Erdoğan'ın rolünü methetmekle birlikte tekliğini ve muhalefetten gelen eleştirilerden rahatsızlık duymasını eleştiriyor, gelecekte onu mütevazı bulmak için protestoların Erdoğan'ı gerçeklere döndürmesini diliyor.

9 Haziran Tarihli El Hayat' da ise Yusuf el şerif, Taksim Meydanı'nın çeşitli kesimlerden protestocuların kurduğu çadırlarla dolu olduğunu şu cümlelerle aktardı:

"Alevilerin çadırlarının yanında PKK lı Kürtlerin çadırları var, Hemen yanı başlarında Komünistler ve solcuların çadırları…Taksim meydanı farklı kesimlerin kurduğu çadırlarla dolu. Meydanı Anti emperyalist devrimci İslamcılar da ziyaret ediyor. Mustafa Kemal'in Nazım Hikmet'in , Deniz Gezmiş'in , Che Guevara'nın posterleri var. Erdoğan'ın yıkarak yerineOpera binası kuracağını söylediği AKM' posterlerle doldu."

Dalga geçen Suriye medyasını takip ettim. Türkiye'deki demokrasi ile özgürlüğü heyecanla savunduğunu gördüm.. İran'ın el Alem televizyonunu izledim alaycı bir tavırla Tahran'ın, Özgür Suriye Ordusuna destek veren Ankara ile olan hesaplarını tasfiye etmeyi sürdürdüğünü gördüm. Hatta öğrendiğim kadarıyla El Alem TV, Ankara'daki muhabirine baskı yaparak“Türklerin Devrimini” anlatmasını , "Bahar rüzgârlarının Boğaz'da estiğinden bahsetmesini istemiş ancak muhabir bu istekleri yerine getirmeyerek görevinden istifa etmiş!

Dostlarımdan biri, Fransız TV kanallarından birinin, Taksim Meydanından tarafsız yayın yapmayı reddederek sadece Erdoğan karşıtlarını yayına çıkardığını söyledi. Mısır'da ise bazı TV kanalları ve medya organları Müslüman Kardeşler ile olan hesaplarını görmek için, bunu yapanlar İsrailliler bile olsa yalan yanlış haber yapanları destekleyenler kervanına katıldılar. Yani şunu gördüm: Husumette ki sınır ahlak ve milli duyguları bile aşmış! Konuya Çarşamba günü devam edeceğiz inşallah.

DÜNYA BÜLTENİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.