Osmanlı Ocakları nedir Hürriyet'e saldırdı mı?

Osmanlı Ocakları nedir Hürriyet'e saldırdı mı?

Hürriyet, Sabah ve HDP binalarına yapılan saldırıların sorumlusu olarak işaret edilen Osmanlı Ocakları nedir, nasıl bir oluşumdur? İşte Osmanlı Ocakları'nın şifreleri...

Son günlerde artan PKK saldırıları akabinde gelişen Sabah, Hürriyet ve HDP binalarına saldırı eylemlerin sorumluları için, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş'ın, “Hürriyet’e alçakça ve şerefsizce saldırı olmuştur. Bu saldırıları da AKP’nin kurdurttuğu Osmanlı Ocaklarıüzerinden yaptıklarını düşünüyoruz" ifadelerinin ardından, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in partilerinin Sincan İlçe Başkanlığı'na saldıran kişilerin, kendilerini 'Osmanlı Ocakları' üyesi olarak tanıttıklarını iddia emesiyle işaret edilen Osmanlı ocakları kamuoyunun merak konusu oldu.

Osmanlı Ocakları Başkanı Kadir Canpolat, Star Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Paralel, bize benzer örgütler kurdu. Şiddeti yapan onlar." dedi. Hiçbir siyasi partiyle bağlarının olmadığını belirten Canpolat, son günlerde yaşanan şiddet olaylarının kendilerine mal edilmek istendiğine dikkat çekerek, "Paralel Yapı, bizi taklit eden tabelalarla örgütler kurdu. Amaçları bizi yıpratmak. Oysa biz şiddeti ve asayişi bozmayı asla tasvip etmiyoruz" dedi. 

OSMANLI OCAKLARI SALDIRI İDDİALARINI KABUL ETMİYOR!

Saldırı iddialarını asla kabul etmediklerini belirten Canpolat, "Terör saldırıları halkımızda haklı infial oluşturabilir. İnsanlar milli mücadele ruhuyla hareket edebilir. Demokratik hakkını savunabilir ama taşkınlığı, tabela kırmayı, vurmayı asayişi bozmayı kesinlikle tasvip etmiyoruz" dedi.

osmanli-ocaklari.20150911110458.jpg 

"HER ÖNÜNE GEÇMEYEN TABELA ASMAMALI"

Osmanlı Ocakları adının özellikle son üç aydır başkaları tarafından kullanılmaya çalışıldığını belirten Canpolat "Benzer isimlerde dernekler kuruluyor. Bunların Paralel Yapı tarafından kurdurtulduğunu biliyoruz. Bizi yıldırmak ve engellemek adına bu örgütleri kurdurttular. Şimdi onlarda Osmanlı Ocakları tabelaları asıyorlar. Buradan Dernekler Masası'na da sesleniyorum. Her önüne gelen tabela asamamalı. Yasal bir çerçeveye oturmalı, bunların yaptığı eylemler bize mal edilmemeli. Hak hukuk gözetilmeli. Biz din, dil, mezhep ayrımcılığı yapmadan topluma faydalı, ahlaklı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Birileri tüm olayları bize mal etmeye çalışıyor. MHP'li Milletvekili Alim Işık, şiddet olaylarını bizim yaptığımızı söylüyor. Bizim hiçbir siyasi partiyle ilişkimiz yok. Demokrasiye inanlar halkın oylarıyla seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na da saldırmasınlar. Ben Cumhurbaşkanımı seviyorum. Benim oyum, namusumdur. Namusuma sahip çıkıyorum. Eğer birileri Cumhurbaşkanıma çamur atarsa, iftira atarsa bende sahip çıkarım" d,ye konuştu.

Hürriyet Gazetesi, Nokta Dergisi'nden Ertuğrul Erbaş'ın, derginin 24 Ağustos'ta yayınlanan sayısı için Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat ile yaptığı röportajdan çarpıcı satırlara yer verdi.

osmanli-ocaklari-kadir-canpolat.jpg 
İşte o röportajda yer alan bilgilere göre Osmanlı Ocakları'nın 'bel kemiği' kadrosu ve temel ilkeleri: 

OSMANLI OCAKLARI LİDERİ KADİR CANPOLAT KİMDİR?

Kadir Canpolat, açık kaynaklara bakıldığında, geçmişte devletin radarına takılmış bir isim. Papa 16. Benedictus’un 30 Kasım 2006 tarihli Türkiye ziyareti öncesi ‘silahlı eylem’ yapacakları iddiasıyla gözaltına alınan altı kişiden biri de o. Gözaltına alındığında 26 yaşında olan Kadir Canpolat, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış.

HRANT DİNK CİNAYETİ

Onunla birlikte gözaltına alınan kişilerden biri de Trabzon Alperen Ocakları eski Başkanı Mustafa Öztürk. Eylem için kendisinden silah istendiğini söyleyen Mustafa Öztürk’e polis Kadir Canpolat’ı da soruyor. Öztürk, Canpolat’ı Alperen Ocakları’ndan tanıdığını söylüyor. Mustafa Öztürk, daha sonra Hrant Dink Cinayeti soruşturmasında karşımıza çıkan ve tutuklanan isimlerden biri…

Başkan Kadir Canpolat’ın Erdoğan’lı fotoğraflarının ardından Ocak kısa sürede tüm Türkiye’de örgütlendi. Osmanlı Ocakları bu haliyle bazı çevreler tarafından Gezi gençliğinin karşısına dikilen ‘proje gençlik’ girişimi olarak görülüyor. İddiaya göre, Osmanlı Ocaklarıdevletle içli dışlı olan ya da olmak isteyen gençlerin tercih ettiği bir adres.

FURKAN GÖK, SURUÇ'TAKİ CANLI BOMBAYA RAHMET DİLEDİ Mİ?

Osmanlı Ocakları İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Furkan Gök, Suruç’ta 32 sosyalist gencin öldürüldüğü katliamı gerçekleştiren IŞİD’li için Twitter’daki kişisel hesabından “canlı bomba ya rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum…” mesajını paylaşılmıştı.

Yaşanan tepkiler üzerine Furkan Gök, hesabının ele geçirildiğini iddia etti. Ama peşi sıra yaptığı paylaşımlar yüzünden bu savunması inandırıcı bulunmadı. Tepkiler üzerine istifa etti ama istifası da kabul edilmedi. Furkan Gök şuan twitter hesabından “Avrupa Birliği, zamanın en büyük kerhanesidir”, “Türkiye’de sol din düşmanıdır” gibi paylaşımlar yapmaya devam ediyor.

İlgili röportajda yer alan Osmanlı Ocakları ‘And’ı ise şöyle:

“Uhut’ta okcu’yuz biz, bırakıp da kaçmayız biz.

Karada Fatih’iz biz bırakıp da kaçmayız biz.

Türk de biziz Kürt de biz,

Zaza da biziz Laz da biz.

Alevi de biziz Sünni de biz. Yavuz’un torunu.

Osmanlı’yız biz, Fatih’in torunu Osmanlı'yız biz.

Peygamber sancağı Osmanlı’nın bayrağı

Yeşil üç hilalci ulubatlı Hasan’ız biz.

Ümmet-i Muhammed’in bekçisiyiz biz.

Kara devirdeki AK Osmanlı’yız biz.

Annımız secdede elimizde dilimizde dua

Duacıyız biz.

Sözümüzde dua duacıyız biz.

Zikrimizde dua, duacıyız biz.

Kefenli liderin kefenli askerleri,

İhlaslı Osmanlı Ocakları’yız biz.

Ahlaklı Osmanlı Ocakları'yız biz.

Şuurlu Osmanlı Ocakları'yız biz.

İmanlı Osmanlı Ocakları’yız biz…”

OSMANLI OCAKLARI KATILIM ŞARTLARI

*Bulunduğu ülkenin vatandaşı olmak.

*Devletine ve toplumuna karşı yüz kızartıcı suç işlememiş olmak.

*Bağlı olduğu dinin gereklerini yerine getirmek.

*Osmanlıca bilmek ya da Osmanlıca dersi alıyor olmak.

*Kavga ve şiddete asla başvurmamak.

*Daha önce Osmanlı Ocakları’ndan ihraç edilmemiş olmak.

*Ekonomik ve zaman serbestisi olmak.

*Paralel yapı ve benzeri herhangi bir bölücü örgüte üye olmamış olmak.

*Kefenli liderin kefenli askeri olmak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.