Osmanlı Türkçesi kursları başlıyor

Osmanlı Türkçesi kursları başlıyor

Kültür A.Ş. ile Divander (Divan Araştırma ve Eğitim Derneği) İşbirliğiyle Güz Dönemi Osmanlı Türkçesi başvuruları başladı…

Uzman Öğreticiler tarafından her seviyede Osmanlı Türkçesi okuma ve yazma dersleri verilerek, kültürel mirasımızla doğrudan iletişim kurmak isteyen bireylere katkıda bulunulması amaçlanıyor. “Kültür ve Tarih Mirasımızla Buluşmak” başlığıyla gerçekleştirilen programda katılımcılara, Hem Osmanlı Türkçesi ile basılmış eserleri hem de İstanbul başta olmak üzere tarihi eserlerimiz üzerindeki Osmanlı Türkçesi yazı ve kitabeleri okuyabilme kabiliyetini artırıcı eğitim faaliyetlerinde bulunulmakta.

Osmanlı Türkçesi kursları her biri 12 hafta ve 4 kur’dan oluşmakta. Birinci kur için (Kitap-Kırtasiye-Döküman ve Diğer masraflar ) 100 TL diğer kurlar için ise 65 TL ücret tespit edilmiş. (Bu ücretlendirmeye Küçükçekmece dâhil değildir. Bahçelievler’de ise 50 TL’dir)

20 Eylül 2010 saat 19.00’da Seviye belirleme imtihanı yapılacak olan Osmanlı Türkçesi Güz Dönemi dersleri 27 Eylül 2010 saat 19:00 da başlayacak. Kursa katılacak olan kursiyerlerin Osmanlı Türkçesi Seviye Belirleme İmtihanına katılımları zorunlu. Kursiyerler imtihan sonuçlarına göre sınıflara yerleştirilecekler.

Program çerçevesinde; kültürel geziler, konferanslar ve atölye çalışmaları tertip edilerek, bu sayede tarihi ve kültürel mirasımızla barışık bireylerin sayısını artırmak amaçlanmakta.

KURS MERKEZLERİ

Mecidiyeköy Kültür Merkezi
Ümraniye Namık Kemal Kültür Merkezi
Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi
Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi
Eyüp Cafer Paşa Medresesi

İrtibat: Genel Koordinatör Ercan KÖKSAL 0536 706 24 76 – 0554 846 38 38
E-Posta: info@divander.org
Önkayıt: http://www.divander.org/kurs/kayit.php

 

Osman A.Eren

HaberKültür.Net

Etiketler :