ÖSS'de sahtecilik iddiası

ÖSS'de sahtecilik iddiası

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünce, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) sahtecilik olaylarına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişi, adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan çalışmada, bu yılki ÖSS'de, Şanlıurfa merkezli ve organizatörlüğünü A.G, İ.A, M.Y, H.Y ile M.A'nın yaptığı kişilerce, başkaları adına para karşılığı sınava girecek üniversite öğrencileri (joker) temin edildiği bilgisine ulaşıldı.

Bu çerçevede Şanlıurfa, Gaziantep, Van ve Adana illeri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde (KKTC) sınavın yapıldığı gün düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, aralarında organizatörler A.G. İ.A. ve M.Y. ile joker öğrenciler M.T, E.Ç, R.K.Y. E.Ç. ve E.B. ile KKTC'de yakalanan ve adı öğrenilemeyen bir kişi, gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte 4 adet sahte nüfus cüzdanı ile organizatörlere ait Birecik ilçesinde bulunan bir evde yapılan aramada, örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Şanlıurfada gözaltına alınan 8 zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak, resmi belgede sahtecilik, ÖSYM sınavında sahte belgelerle başkasının yerine sınava adam koyma, haksız kazanç elde etmek” gibi suçlardan adliyeye sevk edildi.

Bu arada suç şebekesinin organizatörü zanlıların, bu yolla terör örgütü PKK'ya da maddi destek sağladıkları ve “başkasının yerine sınava girmek istemeyenleri tehdit ettikleri” iddia edildi.

Organizatörlerin daha önceki yıllarda da aynı suça karıştıkları ileri sürüldü.

Olayla ilgili bazı kişilerin daha arandığı ve soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

Etiketler :