ÖSYM Değişiyor

ÖSYM Değişiyor

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı 4 saat 40 dakika sürdü. Bakan Çiçek toplantı sonrası yaptığı açıklamada ÖSYM'nin yeni adını ve ayrıntıları açıkladı

Bakan Çiçek toplantı sonrası yaptığı açıklamada 'ÖSYM'nin yeni adı Ölçme-Seçme ve Yerleştirme Merkezi olacak' dedi. Çiçek ayrıca 2011'de öğrenci burs ve kredilerinin artırılacağını söyledi.
 

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek sona eren Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı.

Bakan Çiçek'in konuşmasının satır başları şöyle:

ÖSYM, YÖK'ün bünyesindedir ama özerkliği olan bir kuruluş haline getirmek için çalışmalar devam ediyor. ÖSYM'nin yeni adı Ölçme-Seçme ve Yerleştirme Merkezi olacak. Ayrıca 2011'de öğrenci burs ve krediler artırılacak.
10 Ağustos 1999'da önerge verdim, 12 Ağustos'da okundu. Neyi nasıl öngördüğümüz o metinde vardır.

İki dille ilgili hepimiz açıklama yaptık. Sayın Başbakan'ın da yaptığı açıklamalar var, Sayın Cumhurbaşanı'nın da yaptığı açıklamlar var.  Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.

Sayı Başbakan, soykırım tasarısıyla ilgili bir mektup yazmıştır. ABD ile olan ilişkilerimizi önemsiyoruz. İç politika münazaraları ile her yıl gündeme gelen bu konuyla ilgili rahatsızlığımız olduğunu da dile getiriyoruz. ABD yetkililerini bu konuyla ilgili lobileri önemsememesi gerektiğini düşünüyoruz. Her Nisan ayı yaklaşırken bu konuyu gündeme getirip bizi enstrüman olarak kullanmalarını da doğru bulmuyoruz.

12 Eylül'de gerçekeleşen halk oylamasıyla ilgili olarak Meclis'te görüşülmesi beklenen bir çok yasa var. Muhalefetle anlaşarak görüşülmeyi beklenen yasalar da var.  Halk oylamasının ardından hiç bir şey yapılmadı denemez.

 

AYRINTILAR GELİYOR...  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :