TUS ve DUS'un sınava giriş belgesi internette

TUS ve DUS'un sınava giriş belgesi internette

ÖSYM, TUS ve DUS'a girecek öğrencilerin sınava giriş belgelerini internet sitesinde yayınladı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada 9 Eylül 2012 tarihinde yapılacak olan 2012-TUS Sonbahar Dönemi Sınavı ile 2012-DUS Sonbahar Dönemi Sınavına başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina, salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

GİRİŞ BELGELERİ ADRESE GÖNDERİLMEYECEK

Açıklamaya göre, adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini, TC Kimlik Numarası ve şifreleriyle ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden edinecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Sınava Giriş Belgeleri adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecek.

ADAYLAR BELGENİN ÇIKTISI SINAVDA YANINDA BULUNDURMAK ZORUNDA

Adayların internetten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmaları zorunluluğu bulunuyor. Ancak belgenin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaretin bulunmaması gerekiyor. Sınava giriş belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak.

Adayların sınava girecekleri binaları sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacak. Adayların sınava girebilmeleri için sınava giriş belgesinden başka, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.