ÖSYM'den Yeni Açıklama Geldi

ÖSYM'den Yeni Açıklama Geldi

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, katsayı konusundaki belirsizlik ile ilgili, "Adaylar buna çok fazla kafayı takmasınlar. Başvurularını yapsınlar. Sınav tarihi değişmeyecekmiş gibi hareket etsinler." dedi.

Ünal Yarımağan, YÖK binasına gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Şu anda sınav tarihlerinin değişmesini gerektirecek bir durum olmadığını söyleyen Yarımağan, "Ancak önümüzdeki dönemde gelişmeler nasıl olur? Benim tahminim değişmeyeceği yönünde. Adaylar sınav tarihleri değişmeyecekmiş gibi hareket etsin istiyoruz." diye konuştu.

Yarımağan, "Öğrencilere bir çağrınız var mı?" şeklindeki soruya, "Adaylar buna çok fazla kafayı takmasınlar. Başvurularını yapsınlar ve sınavlarına hazırlansınlar." cevabını verdi.

Katsayıda yeni formülün netleşip netleşmediği ile ilgili bir soru üzerine Yarımağan, şunları dile getirdi: "Bilmiyorum. Benim bildiğim itiraz edilecek. Eskisinin geçerli olması isteniyor. Eğer itiraz reddedilirse, yine bir karar alacaklar.. Şu anda itiraz ile ilgili dilekçe hazırlanıyor, yeni katsayı üzerinde çalışılmıyor." İtirazın gerekçeleri üzerinde çalışıldığını yenileyen Yarımağan, "Benden de geçen seneki bazı dağılımlar ile ilgili bilgi istediler."

Yarımağan, "Yeni formül üzerinde çalışmaya başlandınız mı?" şeklindeki soruya ise, "Kurum olarak birtakım fikirler üretmeye çalışıyorlardır ama öncelikli olarak bugün yapılacak itirazın dilekçesini hazırlıyorlar." diye cevap verdi.

Yarımağan, "Katsayılarda makas açılacak mı?" şeklindeki ısrarlı soru üzerine ise, "Bilmiyorum." dedi.

Etiketler :