Otobüs kamusal alanmış!

Otobüs kamusal alanmış!

Eski CHP'li ESHOT Genel Müdürü, başörtülü öğrenciye indirimli paso vermeyişinin gerekçesini "Otobüs kamusal alan" şeklinde açıkladı.

Açık Lise okuyan öğrenci Gülgün Burşuk, paso almak için geçtiğimiz gün İzmir Konak'ta bulunan Elektrik Su, Havagazı Otobüs ve Tröyleybüs (ESHOT) Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü'ne başvurmuştu. Ancak ESHOT yetkilileri, başvurusunda başörtülü fotoğraf verdiği için Gülgün Burşuk'a paso vermeyerek başı açık fotoğraf getirmesini yoksa paso alamayacağını söylemişlerdi.

Eski CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şimdi ESHOT Genel Müdürü olan Gül Şener, Vakit'e hayret verici açıklamalarda bulundu. Şener, otobüslerin kamusal alan olduğunu iddia etti ve onun için başörtülü öğrencilere paso vermediklerini söyledi. Şener, 2006 yılından beri başörtülü öğrencilere paso vermediklerini öne sürerken, bugün paso verilmeyen öğrenci Gülgün Burşuk'a 2008 yılında verilen paso, Şener'in bu yöndeki sözlerini yalanlıyor. Muhabirimizin, “Neden böyle bir çifte standart yapıp başörtülü öğrencilere paso vermiyorsunuz?” sorusuna cevap veren Şener, otobüslerin “kamusal alan” olduğunu iddia etti.

Muhabirimizin sırf başörtülü olduğu için öğrencilere karşı neden böyle bir uygulama yaptıklarını sorması üzerine ise Gül Şener, Danıştay'ın bu yönde kararı olduğunu ileri sürdü.

ÖĞRENCİ BURŞUK: ÇİFTE STANDART YAPIYORLAR

Öğrenci Gülgün Burşuk, ESHOT Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü'ne paso almak için geçtiğimiz günlerde başvurmuş ancak başörtülü fotoğrafından dolayı paso alamamıştı. Burşuk, Vakit'in dünkü sayısında duyurduğu haberde; kaldığı muamele karşısında üzgün olduğunu söylemişti. Başörtülü olduğu için mağdur edildiği anlaşılan öğrenci Burşuk, “CHP çarşaf açılımı yapıyor ama ulaşım araçlarına binmek için almak istediğim öğrenci pasomdaki başörtülü fotoğrafıma bile tahammül edemiyor. Bu nasıl bir samimiyetsizliktir, bu nasıl bir açılımdır, anlamadım gitti. Açılım dedikleri bu muydu? CHP çifte standart uyguluyor. CHP, öğrencilerin en temel hakkı olan indirimli şekilde ulaşım araçlarına binmesini neden başörtülü kişilere sunmaz? Bu uygulama ne kadar insafa sığar? Sayın Büyükşehir Belediye Başkanından izahat bekliyoruz” diyerek CHP'nin çifte standardına dikkat çekmişti.

Hüseyin Kulaoğlu / VAKİT






Etiketler :