Otomobil alacaklar dikkat

Otomobil alacaklar dikkat

Otomobil hırsızlarının yeni yöntemi pes dedirtti.

Buna göre, zanlılar çaldıkları otomobilin sahibi ile irtibata geçip, "Aracın 20'sini öderseniz size geri veririz" diyorlar. Sahibinden polise gitmeme garantisi de isteyen hırsızlar böylece yakalanma riskini de azaltıyorlar.

Güvenlik güçlerinin son dönemde büyük darbe vurduğu otomobil hırsızları, akıllara durgunluk veren yeni bir yöntem geliştirdi. Çaldıkları otomobillerin şase ve motor numaralarını benzerleriyle değiştirip sahipleriyle tekrar irtibata geçen hırsızlar, polise şikayet etmeme garantisi aldıktan sonra otomobili değerinin çok altında sahibine yeniden satıyor.

Polisin ısrarlı takibinden bunalan otomobil hırsızlarının son yöntemi güvenlik güçlerini bile şaşkına çevirdi. Başta İzmir olmak üzere ülke genelinde hızla yayılan yöntemde hırsızlar, çaldıkları otomobilin önce motor ve şase numaralarını benzerleriyle değiştirip daha sonra sahibiyle irtibata geçiyor.

'HİÇBİR ŞEY KANITLAYAMAZSIN'

Hırsızlar otomobil sahiplerine, “Otomobilinizin, motor ve şase numarasını değiştirdik. Polise hiçbir şey kanıtlayamazsınız" diye tehdit ettikten sonra "Otomobilinize tekrar kavuşmak istiyorsanız yüzde 20’sini ödeyin geri verelim" diyor. Vatandaştan polise şikayet etmemeleri garantisi de alan zanlılar, böylece polis takibinden de kurtulmayı başarıyor.

Mutlaka alarm taktırın

Polis yetkilileri bu tür bir durumla karşılaşan vatandaşları, mağdur olmamak için en yakın güvenlik güçlerinden yardım istemeleri konusunda uyardı.

Polis, otomobilin çalınma riskine karşı yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: "Otomobillere mutlaka alarm takın, göz önünde yerlere park edin.

Otomobili, çalışır vaziyette veya kontak anahtarı üzerindeyken terk etmeyin. Otomobil içerisinde değerli eşya bırakmayın bırakılsa bile görünür olmamasına dikkat edin. Kontak anahtarını her yerde çıkarmayın ve kolay bulunabilecek yerlere bırakmayın."

Kaynak: Bugün

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.