Otomobilini satacaklar dikkat!

Otomobilini satacaklar dikkat!

Otomobil satacaklar, sakın paranızı almadan noter satışına imza atmayın!

Büyükçekmece'de, 45 bin liralık bir otomobil satışı sırasında ileri tarihli yaptığı EFT'yi gösterip aracı üzerine aldıktan sonra ortadan kaybolduğu iddia edilen Refik E. (44) polis tarafından yakalandı.

Yetkililer son günlerde bu tür dolandırıcılık olaylarının arttığını belirterek otomobilini satacak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardılar.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran işadamı O.A., otomobilini satmak için internet üzerinden ilan verdiğini ve 45 bin liraya satışa çıkardığını söyledi. Mağdur O.A. "Otomobilimi satmak için internet üzerindeki bir siteden ilan verdim. İlanda verdiğim iletişim bilgilerinden bana ulaşan bir kişi ile satış konusunda anlaştık. Notere gittiğimiz sırada,internet bankacılığı üzerinden benim hesaba yönelik yaptığı 45 bin liralık EFT emrini gösterdi. Ben de 'Ppara hesabıma yatmıştır' diye, noterde satışa imzaladım. Ancak daha sonra hesaplarımı kontrol ettiğimde bu paranın hesabıma yatmadığını fark ettim" dedi.

polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma sırasında şüpheli RefikE.'nin peşine düşen ekipler kısa süre sonra sözde satın aldığı araçla birlikte yakaladı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulaması yapılan Refik E. suçlamaları kabul etmedi. Şüpheli Refik E. "Beni bir arkadaşım aradı. Araba alacağını ancak borçları yüzünden kendi üzerine alamadığını aracı benim üzerime yapmak istediğini söyledi. Ben de kabul ettim. EFT'yi arkadaşım yaptı. İleri tarihli ve daha sonradan iptal edildiğini bilmiyordum." diye ifade verdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Refik E. sevk edildiği adliyede tutuklandı. Polis Refik E.'nin ifadesinde ismini verdiği arkadaşını yakalamak için operasyonları sürdürüyor. Yetkililer vatandaşları araç satarken çok dikkatli olmaları konusunda uyararak parasını almadan asla noter satışına imza atmamalarını  söyledi. YAZETE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.