Ovit'teki Midibüs Kurtarıldı

Ovit'teki Midibüs Kurtarıldı

Rize-Erzurum karayolu Ovit dağı'nda çığ yüzünden içindeki yolcularla mahsur kalan midibüs, yolun açılması ile Rize’ye getirildi

GÖKTÜRK FIRAT
Rize-Erzurum karayolu Ovit Dağı Sivrikaya mevkiinde 13 gün önce çığ düşmesi sonucu içerisindeki yolcularla birlikte mahsur kalan midibüs, yolcular kurtarıldıktan 11 gün sonra yolun açılması ile Rize'ye getirildi.

Erzurum'un İspir ilçesinden 20 Kasım günü saat 17.00'de içerisindeki 18 yolcusuyla birlikte Rize'ye doğru hareket eden Hasan Arslan yönetimindeki 25 EC 912 plakalı midibüs, saat 19.00 sularında Rize-Erzurum karayolunun 67. kilometresinde çığ düşmesi sonucu mahsur kalmıştı.

Öz İspir Seyahat'e ait midibüsteki çoğu üniversite öğrencisi 18 yolcu Rizeli dağcılar tarafından 40 saat sonra kurtarılırken, araç da 11 gün sonra yolun açılması ile bugün Rize'ye getirildi. Araçta 40 saat mahsur kalan şoför Hasan Arslan, aracına gerekli bakımları yaptırdı.

Arslan, aynı gün içerisinde yolcularını alarak bu kez Zigana Geçidi üzerinden Erzurum'a döneceğini açıkladı. Arslan, "Yol üzerinde 5-6 metre yüksekliğinde çığ gelen noktalar vardı. Bu nedenle kurtarma çalışmaları çok zor oldu. Oradaki atmosferi ancak yaşayanlar bilir. O gece yoğun bir tipi vardı. Görüş mesafesi 1 metreye kadar düşmüştü. İş makinelerinin de bize ulaşması güçtü. Belki bizi ya da iş makinelerini suçlayabilirler. Ancak orada olanları ancak yaşayan bilir. Bir kaza olmadan sapasağlam indik. Devletimize, yetkililere teşekkür ediyoruz. Bizi kurtarmadıklarına bir açıdan seviniyoruz Bizi kurtarsaydılar belki de aşağıda daha büyük bir çığ altında kalabilirdik" dedi.

Arslan, "Bugün saat 14.00'te yolcu seferlerimize başlıyoruz. Bu kez Trabzon, Bayburt, Gümüşhane güzergahını kullanacağız. Ovit'ten tekrar Mart'tan önce geçmeyi düşünmüyorum" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :