Oyak aslında ne yaptı?

Oyak aslında ne yaptı?

Danıştay saldırısında kamera kayıtlarını silmekle suçlanan OYAK, açıklama yapması beklenirken karşı saldırıya geçti.

Kamuoyu Danıştay saldırısıyla ilgili bir haftadır OYAK Güvenlik'ten açıklama beklerken, OYAK'tan ilginç bir savunma geldi.

OYAK, bir hafta boyunca ne kendisinin ne de TÜBİTAK'ın yalanlamadığı raporun TÜBİTAK'a ait olmadığını iddia etti.

- Peki bunun için neden bir hafta beklediler?..

- Bir hafta boyunca düşüne düşüne akıllarına ancak bu karşı atak mı geldi.

- Bu açıklama gösteriyor ki OYAK iyice tutuştu ve bir çıkış yolu bulamadığı için hedef saptırma yolunu seçti.

İşte OYAK'ın açıklaması:

Oyak Savunma ve Güvenlik Sistemleri Anonim Şirketi, ''Danıştay saldırısıyla ilgili görüntülerin silindiğine ilişkin TÜBİTAK raporunun'', TÜBİTAK Kurumu'ndan alınan bir rapor olmadığının anlaşıldığını savundu.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, bir süreden beri bazı yazılı ve görsel medyada, şirket adının da anıldığı bir Bilirkişi Raporu gündeme getirilerek çeşitli haberler, görüşler, yorumlar ve beyanların yer aldığı belirtildi.

Şirketin hukuken ve usulen tarafı olmadığı bir davada alındığı anlaşılan bu rapor ve eklerinin Şirkete tebliğ edilmediği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Ancak, medyada 'TÜBİTAK Raporu' olarak anılan ve bazı medya mensuplarının elinde olduğu ifade edilen bu raporun, TÜBİTAK Kurumu'ndan alınan bir rapor olmadığı anlaşılmaktadır.

Tarafımızca gösterilen çeşitli çabalara rağmen, maalesef, resmi imzalı bilirkişi raporuna ulaşılamamış ve ekleri de halen temin edilememiştir. Bugüne kadar bekleyip, Raporun içeriği hakkında resmen bilgi sahibi olarak değerlendirip, yorumladıktan sonra açıklama yapmayı tercih etmemize ve hâlâ resmen göremediğimiz bilirkişi raporu ve ekleri hakkında yeterli savunma ve
sağlıklı yorum yapılabilmesinin olanaksızlığını bilmemize rağmen, Şirketimiz hakkında bir kısım medyada sürdürülmekte olan haksız, yersiz, hatta yer yer etik kurallara aykırı ve serbest ticarî rekabet kurallarını ihlâl eden yayınlar ve beyanlar nedeniyle, artık makul bir süre de beklenildiği değerlendirilerek Şirketimize herhangi bir tebligat yapılmasını beklemeden kamuoyuna açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.''

-KAYIT SİLME İDDİASI-

Açıklamada, Danıştay hizmet binası içindeki kapalı devre kamera sisteminin, şirket tarafından kurulduğu ve 23 Aralık 2005'te montajı tamamlanarak devreye alındığı bildirildi.

Kamera sisteminin kurulması hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilen açıklamada, ''Bir kısım yazılı ve görsel medyada Şirketimiz hakkında üretilen yalan-yanlış hayali haberleri ve içinde kesinlikle bulunmadığımız, akla şaşkınlık veren komplo teorilerini ve bu arada 'bazı şeyleri gizlemek amacıyla kayıt silme' iddiası gibi tümüyle aşağılık iftiraları şiddetle reddediyor ve Şirketimizin insaf ölçülerini zorlayan büyük bir haksızlıkla karşı karşıya bulunduğunu değerlendiriyoruz'' denildi.

Oyak Güvenlik'ten gelen yazılı açıklamada bunca zamandır neden sessiz kaldıklarına açıklık getirilmeye çalışılıyor ve Tübitak raporurun kendilerine ulaşmadığı iddia ediliyor. Açıklamada ayrıca saldırıdan 1 gün önce Danıştay'daki hard diskin değiştirildiği iddiası doğrulanıyor. Ancak bunun arıza sebebiyle ve Danıştay'dan gelen talep üzerine yapıldığı ileri sürülüyor. Kayıtların kasıtlı olarak silindiği iddiası da yalanlanıyor. Ancak açıklamada medyada yer alan Tübitak raporundaki "kayıtların silindiği"ne dair bulgulara ilişkin bir açıklama yapılmıyor. Oyak Güvenlik, hardiskin 3 buçuk yıl boyunca da kendilerinden istenmediğini ileri sürüyor.

Öte yandan TÜBİTAK'tan yapılan açıklamada ''Bütün bilgi ve belgeleri mahkemeye sunduk, başka açıklama yapmayacağız'' ifadelerine yer verildi.

Etiketler :