OYAK Dalgasının Hatırlattığı Manşetler

OYAK Dalgasının Hatırlattığı Manşetler

Danıştay saldırısını manşetlerden peşin hükümlerle gören gazeteler, geçtiğimiz günlerde OYAK'a yapılan delil karartma operasyonunu bakın nasıl verdi?

17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay 2. dairesine silahlı bir eylem gerçekleştirilmişti. Saldırı sonrasında, Danıştay İkinci Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmiş, aralarında daire başkanı Mustafa Birden'in de yer aldığı dört üye ise yaralanmıştı. Saldırgan Alparslan Arslan, saldırı sonrasında kaçmaya çalışırken Danıştay'da görevli polis memurları tarafından yakalanmıştı. Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın derin ilişkileri ve ortaya çıkan deliller sonrası Danıştay Davası, Ergenekon davası ile birleştirilmişti.

DANIŞTAY SALDIRISI MANŞETLERE NASIL TAŞINDI?

Danıştay saldırısından bir gün sonra yani 18 Mayıs 2006 tarihinde bazı gazeteler okurunun karşısına şu manşetlerle çıktı:

Hürriyet: Kaşıya Kaşıya

Milliyet: Laikliğe Kurşun

Radikal: Yargıya Türk İslam Sentezci saldırı

DANIŞTAY SALDIRISI SONRASI KİM NE DEMİŞTİ?

Tansel Çölaşan: Saldırgan Allah'ın askeriyiz diye bağırdı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer: Laik Cumhuriyet'e saldırdılar

CHP lideri Deniz Baykal: Siyasete kan bulaşmıştır

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç: Laikliği yok etmeye yönelik

Hürriyet Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök: Cumhuriyet'in 11 Eylül'ü

1hurriyet.jpg

 

milliyet.20120105115228.jpg

 

radikal.20120105114326.jpg

HÜRRİYET'İN MANŞETİ

Hürriyet Gazetesi olayı 'KAŞIYA KAŞIYA' manşetiyle duyurmuştu. Gazete türbanın her fırsatta toplumun gündemine sokulduğunu, Danıştay'ın türbanla ilgili aldığı bir karardan sonra hedef gösterildiği belirtilerek, saldırganın "Allah'ın askeriyim" diyerek ateş açtığı ve "Türbanın cezasını verdim" dediğini yazarak, "Danıştay'ı suçlamıştı" başlığı ile Başbakan'ın Danıştay'ı hedef gösterdiğini belirtmişti. Ertuğrul Özkök de Danıştay saldırısını "Cumhuriyet'in 11 Eylül'ü" diye nitelemişti.

MİLLİYET'İN MANŞETİ

Milliyet Gazetesi olayı 'LAİKLİĞE KURŞUN' manşetiyle duyurmuştu. Gazete Danıştay Saldırısını gerçekleştiren Alparslan ASLAN'ın dindar ve ülkücü olduğunu belirterek "Allah'ın askeriyiz" diye bağırıp ateş ettiği, babasının "Namazında niyazındadır" açıklamalarına yer vermişti. İç sayfada ise "Danıştay ile hükümet bugüne nasıl geldi?" başlıklı haberle Danıştay Başkanlığı ve Hükümet'in bir kavga içinde oldukları işlenmişti.

RADİKAL'İN MANŞETİ

Radikal Gazetesi olayı 'YARGIYA TURK-ISLAM SENTEZCİ SALDIRI' manşetiyle duyurmuştu. Gazete manşetin altında "Saldırının rejimin temeline" ve "Çörtoğlu: En yetkililer saldırıya cesaret verdi" başlıklarını kullanmışlardı.

AYNI GAZETELER OYAK'A DELİL KARARTMA OPERASYONUNU NASIL GÖRDÜ?

Danıştay saldırısına ait güvenlik kamera kayıtlarının silindiğine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy'un ev ve ofisinin de bulunduğu 21 adreste arama yapıldı.

Yapılan operasyondan sonra ise aynı gazeteler şu manşetlerle okurlarının karşısındaydı:

Hürriyet: "6 yıl sonra OYAK'a baskın"

Milliyet: "5 yıl sonra OYAK'a baskın"

Radikal: "OYAK'a Danıştay Baskını:9 Gözaltı"

Hürriyet ve Milliyet, operasyonun yapılış amacından ziyade yapıldığı tarihe dikkat çekti. 5 buçuk yıl sonra yapılan operasyon, Hürriyet'te 6 yıl, Milliyet'te 5 yıl olarak verilirken Radikal, operasyona birinci sayfasında yalnızca haber başlığı olarak yer verdi.

 

b.20120105115525.jpg

 

a.20120105113000.jpg

 

radikal2.20120105114340.jpg 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum