OYAK iki ismi devreye soktu

OYAK iki ismi devreye soktu

Ordu Yardımlaşma Kurumu; kısa adı OYAK. Yaklaşık 60 şirket ve iştiraki olan kurum on yıllardır "imtiyazlı holding" olarak anılıyor.

 

Kamu İhale Kurumu'nun son aldığı karar OYAK'ın keyfini kaçırdı. Kamu İhale Kurumu, OYAK'ın iştiraki bazı şirketlerin başta Kamu İhale Kanunu olmak üzere, diğer kamu kurumlarının uyduğu mevzuata uymak zorunda olduğuna karar verdi. OYAK bu karara karşı çıkarak ilgili mahkemeye yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtı. Davacının bütün çabalarına rağmen Bölge İdari Mahkemesi, OYAK'ın talebini reddetti. Ve OYAK şirketlerinin bazı ihalelere katılması riske girdi. Bu durum karşısında şirketin yöneticileri Ankara'ya yöneldi. İddialara göre Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül veGenelkurmayBaşkanı İlker Başbuğ'dan konuya el atması istendi.

Ve Başbuğ'un devreye girmesiyle de Kamu İhale Kurumu'nun kararıyla doğacak olumsuzlukların giderilmesi için gerekenin yapılması kararı alındı. Meclis'in kapanma takvimi de göz önüne alınarak hızlıca hareket edildi. Meclis'te lobi faaliyetlerine girildi. AK Partili bir grup başkanvekiliyle görüşmeler sonucunda OYAK'ın talebini dikkate alan bir çalışma yürütüldü. Sonuç olarak; Meclis'te bugün itibariyle görüşülmesi beklenen torba yasaya OYAK'ın talepleri doğrultusunda bir düzenlemenin önergeyle gireceği ve yasalaşacağı belirtiliyor. İsminin açıklanmasını istemeyen AK Partili bir yönetici ise "OYAK'ın durumuna yönelik bir "düzeltmenin yapılacağını" doğruladı.



SAMANYOLU HABER TV

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :