Özak: Terim'den iyi hoca olmayabilir

Özak: Terim'den iyi hoca olmayabilir

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Milli takımın başına geçecek olan hoca Fatih Terim'den iyi olmayabilir, Terim çok iyi bir hoca, bizim sistemimizde bir yanlışlık var, bunu düzeltmemiz lazım'' dedi.

Bakan Özak, Trabzon Belediyesini ziyaretinde basın mensuplarının milli takım ile ilgili sorularını yanıtladı.

Özak, son günlerde yaşanan tartışmanın yanlış olduğunu ifade ederek, ''Takımın başına kimin geleceği değil, ne yapacağını tartışmamız lazım. Türkiye'den milli takıma oyuncu bulmakta zorlanıyoruz'' dedi.

Türkiye'de 6 ile 20 yaş arasındaki gençlerin eğitim için dünyada örnekleri olan modern, çağdaş eğitim sistemleri kurulması gerektiğini vurgulayan Özak, şunları kaydetti:

''A Milli Takımı'nın başına alacağımız hoca Fatih Terim'den iyi olmayabilir, 'Fatih Terim çok iyi bir hoca' dedik, ama sonra 'ayrılsın' dedik. Mustafa Denizli gelir o da ayrılsın, Şenol Güneş gelir o da ayrılsın. Demek ki sistemde bir yanlışlık var, bunu düzeltmemiz lazım.''

Özak, beden eğitim derslerinin azaltılmasından yana olmadıklarını da belirterek, ''Biz beden eğitimi derslerinin 4 saate çıkarılmasını istiyoruz. Böylelikle gençler, spor ve spor kültürü konusunda gelişebilir'' diye konuştu.

Etiketler :