Özal, suikastında yapılan hata

Özal, suikastında yapılan hata

Turgut Özal'a suikast düzenleyen Kartal Demirağ hakkında deneyimli gazeteci Orhan Uğuroğlu önemli açıklamalarda bulundu. Suikast anının canlı tanığı olan Uğuroğlu, yaşanan kritik süreci anlattı.

Dursun Kabaktepe'nin haberi

Star TV'nin 14 yıl Ankara temsilciliğini yapan Orhan Uğuroğlu, Bugün TV’de 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a Kartal Demirağ’ın suikast girişiminde bulunduğu anı anlattı. Orhan Uğuroğlu, Özal’a Kartal Demirağ’ın suikast yaptığı ANAP’ın kongresinde Günaydın gazetesinin muhabiri olarak çalıştığını, Özal’ın fotoğrafını çektiği anda bir el silah sesi duyduğunu sonra sağ tarafına baktığında ikinci silah sesini işittiğini belirtti.

KARTAL DEMİRAĞ ÇOK İYİ EĞİTİM ALMIŞ

Uğuroğlu, Özal’a suikast girişiminde bulunan Demirağ için şu ifadeleri kullandı: Kartal Demirağ çok iyi bir naşancı. İyi bir eğitim almış. Bu her halinden belli oluyordu. İki el ateş ettikten sonra salonu koruyan 150 özel koruma hep birlikte   havaya ateş etti. Onların da eğitimi çok iyiydi. Biliyorlardı ki havaya ateş ettiklerinde herkes korkudan yere yatacak ve kaşan kişiyi hedeflerine alacaklardı. Ve böyle de oldu. Ama Kartal Demirağ, iki el silahla ateş ettikten sonra olduğu yerden çok iyi eğitim almış bir asker gibi yuvarlanarak sağ tarafa doğru kaçmaya başladı.”

DEMİRAĞ'I ÖZAL'IN KORUMA POLİSİ ZİYA VURDU

Kartal Demirağ’ın rastgele vurulduğu iddilarını da yalanlayan Orhan Uğuroğlu, olayın bizzat yanında gerçekleştiğini ve bu yüzden Demirağ’a kimin vurduğunu çok iyi gördüğünü belirtti. Uğuroğlu, “Kartal Demirağ’ı Özal’ın koruma polisi Ziya vurdu. Tabancayı görüp bilerek ve sağ elinden vuran koruma polisi Ziya’dır. “ diye konuştu.

SUİKAST SİLAHI İÇERİYE NASIL ALINDI
Çok sıkı güvenlik önlemlerinin alınmasına rağmen salona nasıl silahın sokulduğunu da açıklık getiren Uğuroğlu, bu konuyu Özal’ın koruma Müdürü Musa Öztürk’ün ağzından birebir işittiğini vurguladı. Uludağ, silah konusunda şunları söyledi:  “Gece sabaha kadar ekipler güvenliği alıyorlar. Esenboğa’dan sökülen 3 koruma kabısı getiriliyor ve salona kuruluyor. Milletvekillerinin silahları çift belge ile teslim alınıyor. Sonra saat 10:30 gibi koruma polisi Tahsin, müdür Musa Öztürk’e telefon açıyor. Konuşmasına üç Anaplı yetkilinin talimat verek arama giriş kapıları dahil hepsinin açıldığını bildiriyor. Bu olaydan sonra koruma müdürü Semra Özal’ın da yanında Özal’a ‘Beyefendi bu andan itibaren korumanıza karışmam. Çünkü koruma kalkanı kaldırıldı.’ diyor. “
 

Moralhaber.Net

Etiketler :