Özal'ın ölüm emri 2 numaradan

Özal'ın ölüm emri 2 numaradan

Yarın vizyona girecek Kurtlar Vadisi Gladio filminde, İskender Büyük, Özal'ın derin devlet tarafından öldürüldüğünü itiraf ediyor.

Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutucak önemli olayları konu edinen Kurtlar Vadisi Gladio, yarın vizyona giriyor. Filmin galası dün akşam, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Yönetmenliğini Sadullah Şentürk'ün, senaryosunu Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan'ın yazdığı filmin galasına ilgi çok büyüktü.

Filmde, 'Kurtlar Vadisi Pusu' dizisinin önemli karekteri İskender Büyük'ün hayat hikayesi ekseninde Türkiye yakın tarihinin önemli olaylar anlatılıyor. Filmde bir derin devlet ajanının (İskender Büyük), yıllar boyu hizmet ettiği Gladio ile hesaplaşma hikayesi anlatılıyor.

SUİKAST EMRİ İKİ NUMARADAN

Gladio yapılanması ve Türkiye'de son dönemde yaşanan olaylara Gladio'nun etkinsinin anlatıldığı filmde Turgut Özal'ın ölümü ve Gladio ilişkisi anlatılıyor. Filmde Özal'ın ölmediği öldürüldüğü İskender Büyük tarafından mahkemede itiraf ediliyor. Görev, Gladio'nun Türkiye'deki 2 numarası tarafından veriliyor. Özal'ın zehirlenmesi için zehirli portakallar kasalarla Köşk'e sokuluyor. Özal koşu bandındayken içtiği portakal suyundan dolayı yere düşerek hayatını kaybediyor.

GLADIO PKK İLE ÇALIŞTI

Filmde PKK ve terörist başı Abdullah Öcalan ile Gladyo arasında ilişki de anlatılıyor. Gladyo'nun 2 numarası Öcalan ile oturuyor telefon görüşmeleri yapıyor. Öcalan'a yapılan operasyonları haber veren Gladyo, Özal'ın da öldürülmesi emrini veriyor. İskender Büyük'e Gladyo, Özal'ı öldürülmesi emrini veriyor. Filmde, Galadyo'un büyük bir gazetenin genel yayın yönetmeni ile yaptığı pazarlık sahnelerinin olduğu filmde galadyounu üzerine giden savcının akıbeti ile ilgili çarpıcı sahneler yer alıyor.

Bu arada galanın ardından film ekibi topluca Ömer Lütfi Mete'nin evine giderek, ailesine taziyelerini sundu.

YENİ ŞAFAK

Etiketler :