Özbek ve Ertosun sahaya indi

Özbek ve Ertosun sahaya indi

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ile üye Ali Suat Ertosun, Anayasa paketine karşı muhalefeti yükseltmek için bir siyasetçi gibi Anadolu'yu dolaşıyorlar.

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ile üye Ali Suat Ertosun, Anayasa paketine karşı muhalefeti yükseltmek için bir siyasetçi gibi Anadolu'yu dolaşıyorlar. İkili adliyelerde bir araya geldikleri kürsü hakimleri ile savcılardan pakete destek verilmemesini istiyor. Toplantıların kapalı olması ise dikkat çekiyor.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek ile HSYK üyesi Ali Suat Ertosun'un Anayasa değişikliği Meclis'te görüşülmeye başlandıktan sonra Anadolu'da adliyeleri gezerek kürsü hakimleri ile savcılardan değişikliğe destek vermemelerini istedikleri belirtiliyor.

SESSİZ SEDASIZ

Özbek ile Ertosun Mayıs ve Haziran ayında adliye binaları açılışı, seminer, panel gibi toplantılar adı altında yaptıkları gezi ve ziyaretlerde birçok hakim ve savcıyla bir araya geldi. Özbek ve Ertosun adliye ziyaretlerinin yanı sıra barolar, çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileriyle temaslarda bulunuyor. Özbek ile Ertosun adliye ziyaretlerini sessiz sedasız yürüttüğü için kamuoyu bunların çok azından haberdar oluyor.

ADLİYEDE LOBİ

HSYK'nın son zamanlardaki Anadolu programından bir bölümü şu şekilde: HSYK Başkanvekili Özbek, kurulun diğer üyeleri Ahmet Çetin Zöngür, Sinan Tunca ve Musa Tekin ile bir seminer dolayısıyla Nevşehir'e gitti. Özbek, Nevşehir Adliyesi'ni de ziyaret etti.

Artvin'de baronun düzenlediği "Anayasa Değişiklikleri ve Yargının Sorunları" paneline konuşmacı olarak katılan Özbek, yine Artvin Adliyesi'ni ziyaret ederek, adliyede görevli hakim ve savcılarla bir araya geldi.

ÖZAKMAN DA KATILDI


Nuri Bektaş Anadolu Lisesi açılışı için Ankara'nın Haymana ilçesine giden Özbek ile Ertosun Haymana Adliyesi'ndeki hakim ve savcılarla yemek yedi. Yemekte Özbek ve Ertosun'un yanısıra ulusalcı yazar Turgut Özakman da vardı.

Özbek ve Ertosun, Yozgat'ın Boğazlayan ilçesinde yine adliyeyi ziyaret edip çeşitli temaslarda bulundu. İkili aynı gün Yozgat şehir merkezindeki kürsü hakimleri ve savcılarla görüştü. Bilecik'in Bozüyük ilçesinde adliyeyi ziyaret eden Özbek ve Ertosun yine hakim ve savcılarla çeşitli görüşmeler yaptı.

70 HAKİM VE SAVCI

Özbek ile Ertosun, Eskişehir de 70 hakim ve savcıyla bir toplantıda buluştu. İkilinin savcı ve hakimleri toplantı sonunda kapı önünde tek tek uğurlaması dikkat çekti. Dikkat çeken toplantıda Özbek, sorular üzerine güncel konulara girmediklerini iddia etti. Özbek ile Ertosun'un yaptığı toplantıların basın kapalı olması ise soru işaretlerine neden oldu. HSYK Başkanvekili Özbek, geçtiğimiz günlerde CHP'nin yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da sürpriz bir ziyarette bulunmuştu. CHP'nin Anayasa paketinin iptali için yaptığı başvurunun kabul edilmesinden sonra gerçekleşen ziyarete ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Hedefi Yargıtay Başkanı olmak

Nisan ayında Ankara Adliyesi'nde yapılan ve adliyede görevli hakimlerle savcıların Yargıtay ve Danıştay üyelerinin yoğun ilgisi nedeniyle oturacak yer bulamadığı olaylı toplantıda HSYK Başkanvekili bu toplantıların amacını açıklayıcı mahiyette konuşmalar yapmıştı. Ankara 13. İş Mahkemesi Hakimi Abdullah Erdem, "HSYK'nın ve Anayasa Mahkemesi'nin yapısının değiştirilmek istendiği bir dönemde bu toplantının yapılması, ister istemez, kendi görüşlerine destek mi arıyorlar sorusunu aklıma getiriyor" çıkışını yapmıştı. Özbek ise açıkça "kendi görüşlerine destek aradıklarını" dile getirmişti. Dün Star gazetesinde yer alan bir habere göre Ekim ayında görev süresi dolacak olan Kadir Özbek, hesaplarını Yargıtay Başkanlığı üzerine kuruyor. Özbek, 2011'de Yargıtay Başkanlığı'na aday olacak.

YENİŞAFAK

Etiketler :