Özbek:Yaktın Beni Mustafa!

Özbek:Yaktın Beni Mustafa!

Türk Metal Sendikası eski Genel Başkanı Mustafa Özbek, Ergenekon'da tutuklanmasının faturasını Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'a kesti.

Türk Metal Sendikası eski Genel Başkanı Mustafa Özbek'in, Ergenekon'da gözaltına alınarak tutuklanmasından Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay'ı sorumlu tuttuğu öğrenildi.
ŞİKAYET GÜNLÜKLERDEN ÖNCE

Özbek'in, Balbay'a ait 'darbe günlükleri' ortaya çıkmadan önce, Silivri Cezaevi'nde kendisini ziyaret eden yakınlarına “Biz dostluk gösterdik, Mustafa Balbay da ne konuştuysak not almış. Bizden çıkmış başkalarıyla görüşmüş, onları da karıştırmış. Bizim tabii bunlardan haberimiz yok. Benle ne yediğini bile yazmış. Beni Mustafa yaktı” diyerek şikayetçi olduğu öğrenildi. Özbek, savcılık sorgusunda Balbay'ın bilgisayarından çıkan günlükler önüne konunca şaşırıp kalmış.

SORGUDA ŞAŞIRIP KALMIŞ

Özbek'in yakınlarına “Savcı gün gün kiminle görüşmüşüz, ne yapmışız önümüze koydu. Şaşırdım kaldım” dediği belirtildi. İkinci iddianame tamamlanmadan önce basına sızan Balbay'a ait günlükler, Özbek'in şikayetini doğrular nitelikte.

BULGURU BİLE NOT ETTİ

Baybay'ın günlüklerde Özbek'le yediği yemeği bile not aldığı görülüyor: “Saat 13.00 Türk Metal'de Mustafa ÖZBEK'le görüşme. Karşılıklı işbirliği. Yemekte soğumuş balık ve bol yeşillik... Bulgur pilavı.”


Muzaffer Tekin küstü!

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Muzaffer Tekin ise mahkemenin, bu dava ile Danıştay'a saldırı davasının birleştirilmesi yönündeki görüşüne tepki gösterdi. Mahkeme heyetinin taraf olduğu iddiasında bulunan Tekin, "Bu benim son söz almam. Bugünden itibaren söz almayacağım gibi hiçbir sorunuza da cevap vermeyeceğim" dedi.

Etiketler :