BDP'Lİ VEKİL GAZETECİLERİ TEHDİT ETTİ

BDP'Lİ VEKİL GAZETECİLERİ TEHDİT ETTİ

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Belediyesi'nce kentte düzenlenen fidan dikme etkinliğini izleyen basın mensuplarını tehdit etti.

Bir süre önce Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktoru darp etme olayı ile gündeme gelen BDP Van Milletvekili Özdal Üçer , bugün de Van Belediyesi'nce kentte düzenlenen fidan dikme etkinliğini izleyen basın mensuplarını tehdit etti.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, milletvekili Üçer'in, belediye tarafından düzenlenen bir programın ardından gazetecilerin yanına giderek, aleyhinde yapılan haberlerden dolayı basın mensuplarını tehdit ettiğini bildirdi.

Basın mensuplarına yönelik, bir milletvekiline yakışmayacak davranışlar sergileyen Üçer'in sergilediği tavrın kınandığı açıklamada, şöyle denildi: "Programdan sonra araçlarına doğru giden basın mensuplarının yanına giden Üçer, 'yanlış ve karalama haberler yapıyorsunuz, bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, gazeteciler rahat nefes alamayacaklar. Bu bir tehdittir. Bu haberleri yapan da fotoğrafları çeken de şerefsizdir' gibi yakışıksız ifadeler kullanmıştır. Vangölü Gazeteciler Cemiyeti olarak, görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan basın mensuplarının bu tür tehditlerle sindirilemeyeceğini belirtir, haksızlık ve iftiraya uğradığını düşünen anlayışın hak arama mercinin hukuk olduğunu hatırlatırız."

Milletvekili Üçer'in, bu ve benzeri olaylarla sık sık gündeme geldiğinin anımsatıldığı açıklamada, "Daha önce farklı kesimlere ve gazetecilere benzer davranışlarda bulunan Üçer hakkında, mensubu olduğu Barış ve Demokrasi Partisi'nin gereğini yapmasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, gazetecilere yönelik yapılan tüm tehdit ve baskıların kabul edilemeyeceğine vurgu yapılarak, VGC'nin her zaman gazetecilerin yanında yer alacağı bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.