Özdalga CHP'yi Anlatacak

Özdalga CHP'yi Anlatacak

Özdalga, Baykal'ın Ergenekon, Anayasa değişikliği, demokratik açılım konularındaki açıklamalarını dünyadaki sosyal demokratlara İngilizce olarak göndermeye başladı.

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Ergenekon, Anayasa değişikliği, demokratik açılım konularındaki açıklamalarını bütün dünyadaki demokrat ve sosyal demokratlara İngilizce olarak göndermeye başladığını söyledi.

Özdalga, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İngilizce olarak hazırladığı "CHP'nin Yıkıcı Siyasetinin Bir Fotoğrafı" başlıklı metinle ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Özdalga, CHP'nin
Türkiye'de demokrasiyi vesayet altında tutan sacayağının siyasi bacağı olduğuna işaret ederek, "Bugün bu parti askerlerin siyasete karışmasına son vermeye dönük her adıma direnmektedir. Anayasal düzeni değiştirmeye dönük yasadışı eylemlere karışanların yargı önünde hesap vermesini karşı çıkmakta ve onların avukatlığını yapmaktadır. Yüksek yargının askeri rejim anayasasından kaynaklanan imtiyazlarının değiştirilmesine sert bir şekilde muhalefet etmektedir. Demokratik açılım adı altında yürütülen reformları, her türlü kara çalmaya başvurarak engellemeye çalışmaktadır." dedi.

AK Parti hakkında açılan kapatma davasının 2008 yılı Temmuz ayında bir oyla reddedilmesi sonrasında siyasi reformların hız kazandığını anlatan Özdalga, "2008 Temmuz ayından günümüze kadar siyasi gündemi büyük ölçüde belirleyen üç konu vardır. Ergenekon, Balyoz, Kafes gibi hukuki süreçler, yargı ve anayasa reformları, demokratik açılım adı altında AK Parti'nin başlattığı girişimlerdir." diye
konuştu.

Özdalga, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu üç konuda yapmış olduğu açıklamaları bir araya getirdiğini ve nerede yayınladığını ise dipnot ile belirttiğini kaydetti.

Özdalga, iki yıl önce de benzeri bir çalışma hazırladığını, Avrupalı yetkililere gönderdiğini ve çalışmasının büyük ilgi gördüğünü hatırlattı. Özdalga,
yeni hazırladığı metini sadece Avrupa'ya değil, Japonya'dan Brezilya'ya, Avustralya'dan Meksika'ya kadar bütün sosyal demokrat ve demokratlara göndereceğini söyledi.

Mücadelesinin CHP'nin demokrat olmasına kadar devam edeceğini vurgulayan Özdalga, Baykal'ın Ergenekon çetelerinin cephaneliğinde bulunan lav silahını bir boru olarak nitelediğini, metinde buna benzer birçok örneğin olduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler :