Özel Harp'li Günlerini Anlattı

Özel Harp'li Günlerini Anlattı

12 Eylül'de aramaların yapıldığı Kirazlıdere'deki Seferberlik Ankara Bölge Başkanlığı'nda tutuklu kalan Recai Kutan o günleri anlattı.

Recai Kutan, 12 Eylül'de sorgulandığı Seferberlik Bölge Komutanlığı'nı Takvim'e anlattı: 12 kişi Selamet Koğuşu'nda kalıyorduk. Lütfü Doğan'ın imamlığında namaz kılardık. Ertuğrul Günay da katılırdı.

Türkiye son 10 gündür Ankara Kirazlıdere'deki Özel Harp Dairesi'ne bağlı, Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'nda yapılan aramaları konuşuyor. Herkes aramaların yapıldığı kozmik odadaki sırları merak ediyor. Ancak Türkiye'de öyle isimler var ki, o odaya hiç de yabancı değiller. O isimlerden biri de Saadet Partisi Onursal Genel Başkanı Recai Kutan. Özel Harp'teki aramalar Kutan'ı geçmişe götürdü.
Bize tavanı gösterirlerdi

12 Eylül darbesinden sonra Kirazlıdere'de 9.5 ay boyunca tutuklu kalan Kutan, o dönemi şöyle anlattı: 12 kişilik, adını "Selamet" koyduğumuz koğuşta kalıyordum. Burada Şevket Kazan, Lütfü Doğan, Şener Battal, Yasin Hatipoğlu, Süleyman Arif Emre, Oğuzhan Asiltürk, Temel Karamollaoğlu, Fehmi Cumalıoğlu gibi arkadaşlarımız vardı. Arama yapılmakta olan binayla bizim kaldığımız bina aynı mıdır bunu bilemiyorum. Ancak o dönemde tutuklu olan arkadaşlar elleriyle kaldığımız koğuşun tavanını gösterip, 'Dikkatli konuşun burası istihbarat yeridir' diye bizi uyarırdı. Aramalar, beni o yıllara götürdü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :