Çözüm öncesi Tuzaklara dikkat!

Çözüm öncesi Tuzaklara dikkat!

Özgür İrade Platformu Başkanı Vakkas Çevik, Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun görüşmesinin hemen ardından yaşanan olumlu havanın dağılmadan, Kürt sorunun çözümüne yönelik kararlı adımlar atılması gerektiğini bildirdi.

Özgür İrade Platformu Başkanı Vakkas Çevik, Başbakan Erdoğan ve CHP Genel BaşkanıKılıçdaroğlu’nun görüşmesinin hemen ardından yaşanan olumlu havanın dağılmadan, Kürt sorunun çözümüne yönelik kararlı adımlar atılması gerektiğini bildirdi.

Kürt sorunu konusunda başlayan süreçlerin zamana yayılmasından dolayı şiddetten yana olan yapıların provokasyona giriştiklerini hatırlatan Çevik, “Sorunun çözümsüzlüğünden yana olan tarafların ellerindeki materyaller derhal alınarak, yeni olumsuzluklara kapı açılmamalıdır. Tuzak ve provokasyonlara dikkat edilmelidir” diye uyardı.

Çözüm herkesi rahatlatır

Sorunun çözüme kavuşması için Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin Başbakanı Neçirvan Barzani ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin girişimlerinden de memnun olduğunu ifade eden Çevik, “Konu bölgesel bir hadisedir ve çözüm herkesi rahatlatır. Çözüm için herkes taşın altına elini sokmalıdır” dedi.

STK’lar aktif rol almalı

Şiddet olaylarının son bulması için sivil toplum örgütlerine de büyük görevler düştüğünü ifade eden Çevik, “Meselenin çözümü için STK’lar aktif rol almalıdır. Ülkenin tamamını siyasal, toplumsal, ekonomik ve kültürel açılardan etkileyen çatışma ortamının sona ermesi, hakikatlerin ortaya çıkması ve adaletin tesisi için birlikte mücadele edilmelidir. Çözüm için yıllardır aranan toplumsal zemin oluşmuştur. Bu fırsat kaçırılmamalıdır” diye konuştu.

Muhalefete eleştiriler

MHP ve BDP’nin tutumunu eleştiren Çevik,“Parlamenterlerin görevi sorunlara çözüm üretmektir. Sorunlara çözüm üretmek için söz veren vekiller, milletin taleplerine kulak tıkama lüksüne sahip değildir. Milletin talebi ‘daha fazla analar ağlamasın” şeklindedir ve siyasiler derhal akan gözyaşlarını dindirmek için çaba sarf etmek zorundadır. Sıkılan yumrukların tez zamanda açılarak, yıllardır önümüzde engel olarak duran Kürt sorununu siyasi uzlaşma ile aşmak zorundayız” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.