Özgürlük eylemcileri Ankara'da

Özgürlük eylemcileri Ankara'da

İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından beş yıldır aralıksız olarak her Cumartesi günü Türkiye’nin dört bir yanında yapılan ‘başörtüsüne özgürlük’ eylemleri bu hafta Ankara’da gerçekleştirilecek.

İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından beş yıldır aralıksız olarak her Cumartesi günü Türkiye’nin dört bir yanında yapılan ‘başörtüsüne özgürlük’ eylemleri bu hafta Ankara’da gerçekleştirilecek. Sakarya, Konya, Kocaeli, Antalya ve Van başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya gelecek olan özgürlük eylemcileri Cumartesi günü Abdi İpekçi Parkı’nda “İnanca Saygı, Başörtüsüne Özgürlük” eylemi gerçekleştirecekler. Eyleme başta sendikalar olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütü de destek verecek. 

 

EYLEMCİLERİN GÜNDEM MADDELERİ!

 

Eylem öncesinde ve sonrasında platform üyelerinin Mazlum-Der genel merkezinde istişare toplantısı gerçekleştirerek, özellikle son günlerde “başörtüsüne şekil dayatması”, “Başsavcı Yalçınkaya’nın örtü muhtırası”, “halkın okullarına alınmayan çocuklar”, “TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül’ün, aileleri, başörtülü çocuklarını almakla tehdit etmesi”ni masaya yatıracakları da öğrenildi. Toplantının ardından bundan sonraki süreçte izlenecek yol haritası da kamuoyuna bir bildiri ile deklare edilecek.

 

İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından “Başörtüsüne özgürlük” eylemleri 3 Nisan 2005’de İzmit Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklamasıyla başlamış ve kısa süre sonra Sakarya, Van, Ankara, Konya, Akyazı ve Antalya’da da eylemler zinciri oluşmuştu.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ-YENİ AKİT

Etiketler :