‘Özgürlük Filosuna Saldırı Felaket Getirir’

‘Özgürlük Filosuna Saldırı Felaket Getirir’

Siyonist gazetelerden Haaretz, Gazze’ye insani yardım götüren Özgürlük Filosu-1‘e yapılan saldırının etkileri kalkmadan Siyonist yönetimin Özgürlük Filosu-2’nin getireceği yeni sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu yazdı.

Konuya ilişkin ayrıntılı bir rapor yayınlayan gazete, "İsrail'in insani yardım taşıyan filoyu zorla durdurma ve ona karşı güç kullanma tehditleri filoya katılan insanların felaket yaşamasına ve İsrail'in dünyadaki konumunun zedelenmesine neden olacaktır. İsrail kafileye saldırmakla zafer kazanmış olmayacak. Çünkü insani yardımları engelleme konusunda sert bir yönetim olduğunu göstermesi sadece bu işi düzenleyenlerin maneviyatını güçlendirecektir. Tersi de kolay değil. Çünkü İsrail kafilenin geçişine izin verirse o zaman da baskılara boyun eğdiği ve dayanışmacıların zafer kazandığı düşünülecektir."

İşgal rejimine üçüncü bir yolu öneren gazete şunları ifade etti: "İsrail'in önünde tek bir çözüm var o da, daha zor günler gelmeden ve baskı oluşmadan kendiliğinden insani yardımların Gazze'ye ulaşmasında bir sakınca görmediğini, ancak gemilerde silah olup olmadığını anlamak için de arama hakkının olduğunu duyurmasıdır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.