Özışık ve Sayan'dan bomba cemaat iddiası

Özışık ve Sayan'dan bomba cemaat iddiası

İnternethaber yazarı Süleyman Özışık, A Politik'te Tahşiyeciler operasyonunun herde arkasını anlattı.

İnternethaber yazarı Süleyman Özışık, 1990'lı yıllarda Fethullah Gülen'e yönelik iki suikastin devlet tarafından önlendiğini söyledi. O dönemde suakisti haber vermek için Gülen'e gönderilen polisin yıllarca cemaat içerisinde yer aldığını açıklayan Özışık, Gülen'in yanındaki bu ismin daha sonra Erdoğan'ı korumakla görevlendirildiğini ve Keçiören'de bulunan konutu dinlemek için böceğin de yine bu isim tarafından koyulduğunu söyledi.

Kanal A televizyonunda yayınlanan, Mehmet Toprak'ın moderatörlüğündeki A Politik'te "Paralel Yapı" ve 14 Aralık operasyonu masaya yatırıldı. Süleyman Özışık, CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan ve Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün konuşmacı olarak katıldığı programda Özışık, 14 Aralık'ta düzenmenen ve Zaman gazetesinden Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 31 kişinin gözaltına alındığı Tahşiyeciler operasyonunu değerlendirdi.

Programda Ekrem Dumanlı'nın gözaltı sürecini sert bir dille eleştiren Özışık, savcılığın şova dönüşen bu olaya izin vermemesi gerektiğini söyledi. İşte Özışık'ın Tahşiyeciler operasyonunun perde arkasını anlattığı o sözleri;

 

O POLİSİN SIRRI

Fethullah Gülen'e çok yakın isimlerin dışında kimsenin bilmediği bir olayı da canlı yayında anlatan Özışık, 1994 yılında Fethullah Gülen'e yönelik Ankara ve İstanbul'daki iki suikastin, devlet tarafından önlendiğini söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Gülen'i uyarmak için gönderdiği polis memurunun daha sonra Gülen'in en yakınındaki isim olduğunu anlatan Özışık, o ismin AK Parti iktidarında bizzat Pensilvanya tarafından Erdoğan'ın yanına koruma olarak yerleştirildiğini söyledi. İhanetin de burada başladığını iddia eden Özışık, o polis müdürü eliyle Erdoğan'ın Keçiören'deki evine böceğin yerleştirildiğini ve dinlemelerin bu sayede yapıldığını söyledi.

"EL ELE VERİP HÜKÜMETİ YIKACAĞIZ"

Cemaatle ilgili bir şok açıklama da Savcı Sayan'dan geldi. Baykal'a düzenlenen kaset komplosu sonrasında yaşanan gelişmeleri anlatan Sayan, Ankara'daki bir olayı canlı yayında paylaştı. Baykal ile katıldığı bir cenaze sonrası, cemaate ait medya grubunun bir yöneticinin önünü kestiğini ve kendisine o gazetecinin "Kaset komplosunun arkasında hükümet olduğunu ve CHP ile el ele verek hükümeti yerle bir edeceklerini" söylediğini anlattı. İşte Sayan'ın cemaatle ilgili 2009 yılında yaşadıklarını anlattığı o konuşması;
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.