Özkök'ten sonra Aydın Doğan da bıraktı

Özkök'ten sonra Aydın Doğan da bıraktı

Dün Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği'nden ayrılan Ertuğrul Özkök'ten sonra Aydın Doğan da görevini bıraktı.

Aydın Doğan, Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliğinden ayrıldı.  Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şöyle denildi:

'Yönetim Kurulumuzun bugün yapılan toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Aydın Doğan yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliğinden 1 Ocak 2010 tarihinden geçerli olmak üzere ayrılmış olup, yönetim kurulu üyeleri arasında yapılan yeni görev dağılımında Sayın Arzuhan Yalçındağ'ın bu tarihten itibaren Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmesine karar verilmiştir.'

Aydın Doğan,  medya piyasasına dışarıdan girmiş ilk patrondu. Lastik bayisi iken 1979 yılında Milliyet Gazetesi'ni satın alarak medya patronu olan Aydın Doğan daha sonra da Hürriyet Gazetesi'ni Simavilerden aldı, özel tv'lerin kurulmasıyla birlikte, Kanal D ve CNNTurk'ü kurdu. Son olarak da TMSF'den Uzanlar'ın Star'ını alarak Türk medyasının yüzde 60'ına sahip olmuştu.

Doğan Medya Grubu, Posta, Hürriyet, Milliyet, Radikal, Fanatik, Referans, Vatan ve Turkish Daily News gazetelerini; ayrıca Kanal D, Star TV, CNN Türk'ün de içinde bulunduğu 21 televizyon kanalını bünyesinde bulunduruyor.

 

dunyabulteni.net

Etiketler :