“Özköse ve Coşkun bir an önce bulunsun”

“Özköse ve Coşkun bir an önce bulunsun”

Özgürlük platformları eylemlerine devam ediyor. Kocaeli, Konya ve Sakarya'da yapılan eylemlerde Suriye'de haber alınamayan iki Türk gazeteci Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un bulunması istenirken, 4+4+4 eğitim sistemine de destek verildi

Özgürlük Platformları eylemlerine aralıksız devam ediyor. Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu 341., Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu 267., Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 236. eylemini gerçekleştirdi. Eylemlerde; Suriye'de haber alınamayan iki Türk gazeteci Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un bulunması istenirken, 4+4+4 eğitim sistemine de destek verildi.

“SURİYE HALKI BİRBİRİNİN KANINI DÖKÜYOR”

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu'nun 341. hafta basın açıklamasını Sakarya Dayanışma Derneği sözcüsü Kadrican Mendi okudu.
Mendi, “Suriye'de başlayan iç savaşında yıldönümü. Suriye halkı tüm dünyanın gözleri önünde birbirlerinin kanını döküyor. Ancak Batı ittifakı daha kana doymamış olmalı ki taraflar arası bir ateş anlaşmasına dahi yanaşmadıkları gibi, zaten son derece zayıf olan muhaliflere daha fazla silah vermekten, yani daha fazla kan vermelerini istemekten başkasını yapmıyorlar. Oysa biz Türkiyeli Müslümanlara düşen görev, komşumuz ve kardeşimiz olan bölge halklarının kanını mukaddes bilmektir.... Batılı güçlerin ve onların kuklalarının peşine takılarak, meseleyi bir mezhebe düşmanlığa kadar vardırarak bu ümmete iyilik yapmış olamayız. Öncelikle NATO, Avrupa, ABD gibi bölge dışı ve niyetlerinin ne olduğunu bildiğimiz güçlerin bizim içişlerimize burunlarını sokmalarına izin vermemiz gerekiyor. Afganistan'da da Suriye'de de dökülen kanı durdurmak istiyorsak öncelikli olarak bu dış güçlerle olan tüm ilişkilerimizi sona erdirmeli ve bölgenin Müslüman halkları olarak sorunlarımızı kendimiz halletmeliyiz. Buradan hükümete açık bir çağrı yapıyoruz. Türkiye öncelikle NATO ittifakından çıkmalı, topraklarımızdaki tüm NATO tesislerini defetmelidir. İkincisi yanına hiçbir emperyalist devleti almadan, tamamen bölge ülkelerini muhatap alan bir bölgesel politika geliştirmelidir” dedi.

4+4+4 EĞİTİM MODELİ FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAYACAK

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu adına 267. basın açıklaması yapan Mazlum-Der sözcüsü Burhan Çimşit de, 4+4+4 eğitim sistemine destek verdi.
Çimşit, “28 Şubat post-modern darbesinin Müslüman halkımıza verdiği en büyük zararlardan biri olan kesintisiz zorunlu eğitimi sona erdirmeyi amaçlayan 4+4+4 eğitim modeli ile öğrencilerimizin hem okullar arası hem de bölümler arası serbest geçişlerine imkan sağlanacak olmasını destekliyoruz. Çocuklarımızın eğitimde tercih hakkını ellerinden alarak İmam-Hatip Liseleri, Meslek liseleri ve Kur'an Kursları'na büyük darbe vuran kesintisiz eğitim zorbalığı inşallah böylece tarihe karışacak ve gençlerimize hem okulunu seçme hem de fırsat eşitliği tanınmış olacaktır. 28 Şubat'ta cuntacılara selam duran çevrelerin yeni eğitim sistemine şiddetle karşı çıkmalarının arka planında yasakçı ve dayatmacı zihniyetin izlerini görmek mümkündür. Bu despot zümre, çocuklarımızı tek tip ve ideolojik karakter taşıyan sözüm ona eğitim sistemiyle sindirmeyi ve özgürlüklerini gasp etmeyi hedeflemekte ise de inşallah milletimizin istediği olacak ve yasakçılar emellerine ulaşamayacaktır” diye konuştu.

ZALİM BAAS REJİMİNİ KINIYORUZ

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 236. basın açıklamasında Suriye'deki kanlı ortamı dehşetle seyrettiklerini ifade ederken; “Kardeşlerimizden Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un kaçırılışının üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen haklarında sağlıklı bir bilgi alamamak hepimizi yürekten üzmüştür. Kardeşlerimizin sağ salim evlerine geri dönmesi için yapılması gereken her şeyi yapmak zorunluluktur. Bu vesileyle yeniden zalim Baas rejimini hem kendi halkına yaptığı bu kadar zulümden hem de kardeşlerimize reva gördüğü tutumdan dolayı şiddetle tel'in ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.