Pakistan Başbakanı Eşref tutuklandı

Pakistan Başbakanı Eşref tutuklandı

Pakistan Anayasa Mahkemesi'nin görevine son verdiği Başbakan Raja Pervez Eşref'in, polis tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

 

Anayasa Mahkemesi, Başbakan Eşref ve aralarında bakanların da bulunduğu 16 çalışma arkadaşı için tutuklama kararı çıkardı. Mahkeme, Başbakan Eşref'in su ve enerji bakanı olduğu dönemde mobil enerji kiralama projelerinde yolsuzluk yaptığı ve ülkeyi büyük zarara uğrattığı gerekçesiyle tutuklama kararı aldığını açıkladı.

Eşref'in yarın mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

BAŞBAKAN İDDİAYI YALANLADI

Pakistan Başbakanı Eşref’in 2010 yılında su ve enerji bakanı olduğu dönemde enerji projesini onaylamak için rüşvet aldığı iddia ediliyor. Eşref ise iddiaları yalanlıyor.

TUTUKLANMA NEDENİ BİR TÜRK ŞİRKETİ

İtalyan haber ajansı ANSA, Anayasa Mahkemesi tarafından Başbakan Raja Pervez Eşref hakkında, bir Türk enerji firmasından rüşvet aldığı gerekçesiyle tutuklama kararı alındığını duyurdu.

Haberde 10 binlerce Pakistanlının dini lider Tahir-ul Kadir önderliğinde protesto yürüyüşünde bulunduğu belirtilerek, Eşref'le birlikte aralarında Su ve Enerji bakanının da bulunduğu 15 kişi hakkında tutuklama kararı çıkartıldığı ifade edildi.

Pakistan Başbakanı Eşref hakkında çıkartılan tutuklama kararının, mobil enerji üretimiyle ilgili bir ihalenin verilmesi için Türk şirketinden rüşvet aldığı ve ülkeyi zarara uğrattığı gerekçesiyle alındığı belirtildi.

Enerji alanında faaliyet gösteren Türk şirketi, Eşref’in Su İşleri ve Enerji Bakanılığı yaptığı 2010 yılında mobil enerji üretimini gerçekleştirmek üzere Pakistan'a gitmişti.

Pakistan'da bir milletvekilinin Eşref’in ihalede yolsuzluk yaptığı iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında, gemilerin bağlı olduğu şirkete 17.2 milyon dolarlık borç çıkartılmıştı.

Faiziyle 120 milyon doları bulan bu borç ödenene kadar gemilerin Pakistan’da alıkonulacağı açıklanmıştı. Olay iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine de neden olmuştu.
   

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.