"Cive Cive Cive pakistan

"Cive Cive Cive pakistan

"Kardeş ülke Pakistan'ın Kuruluş yıldönümü etkinlikleri Ankarada'da Cive Cive Pakistan denilerek kutlandı."

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Pakistan'ın Ankara  Büyükelçiliği himayesinde Büyükelçi Muhammad HaroonShaukat  ve eşi tarafından Ankara Swiss Otel'de verilen resepsiyonla  Kardeş ülke Pakistan kuruluşunu ve bağımsızlığının 64. yılını  kutladı. Siyaset ve iş dünyasın'dan bir çok davetlinin  katıldığı resepsiyonda " Cive Cive Pakistan .Yani Çok Yaşa Pakistan " teması eşliğinde Pakistan'ı tanıtan sinevizyon ve Pakistan mutfağı konukların beğenisine sunuldu .
 
 
 
Hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç resepsiyona katılırken  ,Pakistan milli günü için kesilen pastayı Pakistan Büyükelçisi Muhammed Haroon Shaukat  ve diğer diplomatlarla bereber kesti.
 
Siyasi partiler'den ;
 
Demokrat Parti ; Uzun bir aradan sonra resepsiyonda Genel Başkan Yardımcısı ( Dış ilşkiler ve Basın Probaganda Başkanı ) Osman Çilsal ve Kadın Kolları Genel Başkanı Av.Ayşegül Dalkır Kahveci tarafından temsil edilirken ;
 
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr.Mustafa Kamalak, Oya Akgönenç, Mehmet Nuri Karaman ,Temel Karamollaoğlu gibi isimler Saadet Partisi adına resepsiyona katılan isimler oldu.
 
Deniz Kuvvetlerini ve Genel Kurmay'ı temsilen yüksek rutbeli askeri erkan resepsiyonda yer alırken ,  
ODTÜ Uluslararası ilişkiler Bölüm Başkanı Prof.Dr.Hüseyin Bağcı , Dış Politika Stratejisti Ali Külebi, Yazar ve Gazeteci Hüseyin Hakkı Kahveci, Holding ve bankaların Ankara temsilcileri , Sanatçı ve yazarlar, Türkye'de okuyan Pakistan vatandaşı öğrenciler  gibi bir çok sima davetliler arasındaydı.
 
Resepsiyonun verildiği salona giriş öncesinde konuklara Pakistan ve Türkiye arasında oluşan kardeşlik bağları  ilişkilerini gösteren tarihte Pakistan ve Türkiye ilişkileri sergisi ile yapılan sunum vardı.Sergide  en fazla yer alan resimler 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve eski Başbakanlar'dan Tansu Çiller ,Benazir Butto döneminde karşılıklı yapılan ziyaretler ve çalışmaları gösteren resimlerin yer aldığı sergiydi.Pakistan-Türkiye arasında ki ilişkilerin en üst düzeye çıkmış olduğu tarih Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanlığı dönemi ve Tansu Çiller'in Başbakanlığı dönemi olduğu resim sergisinde sergilenen  resimler üzerinden belgelendi.



pakres-3.jpg




 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.