Pakistan’da Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi.

Pakistan’da Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi.

İSLAMABAD (AA) - Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı’nın...

İSLAMABAD (AA) - Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.

İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı’nın ev sahipliğinde başkentte bir otelde düzenlenen resepsiyona Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Pakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Hina Rabbani Khar, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, yabancı diplomatik misyon temsilcileri, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.

İki ülkenin milli marşlarının seslendirilmesiyle başlanan resepsiyonda Büyükelçi Paçacı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu.

Pakistan Savunma Bakanı Asıf, burada yaptığı açıklamada, bağımsızlığından bu yana Türkiye’nin bölgesel, ekonomik, stratejik ve askeri güç olarak kalkınma şeklinin Pakistan için memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Asıf, son birkaç yılda Türkiye’nin hala devam eden Suriye krizindeki rolünün etkileyici olduğunu vurgulayarak, şu anda da Türkiye’nin tüm dünyayı huzursuz eden Ukrayna’daki çatışmayı sona erdirmek için çok önemli bir rol oynadığını bildirdi.

Ukrayna'daki savaş sebebiyle dünya ekonomisinin karmaşa içerisinde olduğunu vurgulayan Asıf, "Özellikle bizim gibi ülkelerin ekonomileri çok büyük baskı altında." dedi.

Asıf, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabalarının faydalı olmasını ve bölgeye barışın gelmesini istediklerini belirterek, dünya ekonomisinin de yeniden düzene girmesini umduklarını kaydetti.

Türk müziklerinin seslendirildiği resepsiyonda davetlilere Türk mutfağından yemekler ikram edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.