Paksüt'ün şifresindeki 'Osman abi' çözüldü

Paksüt'ün şifresindeki 'Osman abi' çözüldü

Ergenekon sanıklarından Ferda Paksüt'ün örgüt üyeleriyle telefonda şifreli konuştuğu ortaya çıktı.

Anayasa Mahkemesi üyesi Osman Paksüt'ün, eşi olan Paksüt'ün AK Parti'ye açılan kapatma davası sürecinde Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'le görüşürken Hurşit Tolon'dan "Osman abi" diye bahsettiği belirlendi.




Zaman Gazetesi'nin haberine göre, savcılar ikinci iddianamede, Tolon, Çömez ve Paksüt arasında aynı gün içinde yaşanan telefon trafiğini inceleyerek şüpheliler arasındaki örgüt bağını tespit etti. İddianameye göre; 3 Nisan 2008'de Tolon'la görüşen Çömez, "O görüştüğümüz dostumuzdan henüz cevap alamadım." diyor. İkili daha sonra dışarıda buluşmayı kararlaştırıyor. Aynı gün akşam saatlerinde ise Ferda Paksüt, Turhan Çömez'i arayarak, "Bugünkü görüşme nasıl gitti? Osman abi nasıl görünüyor?" diye soruyor. Eski vekilin cevabı ise "Sizden de bahsettik. Çok olumlu, Yüz yüze konuşalım." oluyor. İddianamede Paksüt'ün 'Osman abi'sinin emekli Orgeneral Hurşit Tolon olduğu-na işaret ediliyor.


İddianameye göre, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının Anayasa Mahkemesi'nde görüşülmesi süresince gelişmeleri Ergenekon üyelerine ileten Paksüt, mahkeme üyeleriyle ilgili haber yapılması için de gazetecilerle görüşüyor. Paksüt, raportör Osman Can'ın AK Parti davasına ilişkin raporuna ilişkin Çömez'e bilgi veriyor. Raporun mahkemeye ulaştığını ve davanın reddedilmesi yönünde görüş bildirildiğini söylüyor. 28 Mart 2008'de gerçekleşen görüşmede Ferda Paksüt, (özetle) "Doğru doğru, çift taraflı... Esas reddedilme yönünde de. Yalnız biz basına öyle demeç verdik. Ama biz ortalığı karıştırmak için öyle şey yapıyoruz ki biraz karışsın, şimdi."


İddianameye göre, Ferda Paksüt telefon görüşmelerinde şifreli konuşuyor. Paksüt, eski milletvekili Turhan Çömez'le görüşürken Hurşit Tolon'dan 'Osman abi' diye bahsediyor. 3 Nisan 2008'de Tolon, Çömez ve Paksüt arasında telefon trafiği yaşanıyor. Öğle saatlerinde Tolon'la görüşen Çömez, '(özetle) "Meşgul etmicem zatıalinizi. O görüştüğümüz dostumuzdan henüz cevap almadım." diyor. Savcılık, burada kastedilen kişinin Ferda Paksüt olduğunu iddia ediyor.


Buna göre, Paksüt, AK Parti'ye açılan kapatma davası sürecinde 3 Nisan'da 17.57'de Çömez'e, "Ne yaptın? Görüşme nasıl gitti? Osman abi nasıl görüyor?" diyor. Çömez, "Tamam, konuştuk. Sizden de bahsettik, anlatacağım sana sonra." cevabını veriyor. Paksüt, "O.... abin de yanımda. Tamam bi görüşelim, biz çünkü pazar günü yok oluyoruz." diyor. İddianamede, "Şüpheliler Turhan Çömez ve Hurşit Tolon'un buluşmak için görüşme yaptıkları, Ferda Paksüt'ün de bu görüşmeyi bildiği, buradan gelecek habere göre hareket edeceği, bu sebeple 'o görüşmeyi yaptın mı?' diye sorduğu anlaşılmaktadır." tespiti yapılıyor.

Etiketler :