Pamukkale Üniversitesi o haberi yalanladı

Pamukkale Üniversitesi o haberi yalanladı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Bağcı, medyada çıkan "başörtüsü skandalı" haberini yalanladı, "diplomalarda fotoğraf kullanmıyoruz" dedi.

Pamukkale Üniversitesi'nde mezuniyet belgesi almak isteyen öğrencilerden "başörtüsüz ve sakalsız" fotoğraf istendiği yönündeki haberlere üniversitenin rektöründen yalanlama geldi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, söz konusu belgenin geçmiş dönemde hazırlanmış bir belge olduğunu, dolayısyla geçersiz olduğunu söyledi. Bağcı açıklamasında, "üniversitemiz diplomalarında fotoğraf bulunamamaktadır. Gerek meznuiyet belgesinde, gerekse diplomalarımızın hazırlanmasında, fotoğraf istenmemektedir" ifadelerini kullandı.

İŞTE REKTÖR BAĞCI'NIN O AÇIKLAMASI:

Değerli Basın Mensupları; 

Bireyin iç dünyasındaki dini duygu ve insanların dış dünyaya yansıması özgürlüklerin gereğidir. Anayasa'nın 15'inci maddesinde savaş, seferberlik, sıkıyönetim veya olağanüstü hallerde dahi, kimsenin din, vicdan, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamayacağı ve bunlardan suçlanamayacağı açıkça belirtilmiştir.

Başörtüsü serbest olmadan diğer özgürlükler yapay ve anlamsız olmakta, bütün insan hakları demokrasi, eşitlik, söylemleri havada kalmaktadır. Din ve vicdan özgürlüğü başta olmak üzere bütün özgürlüklerin ilk ve en önemli eşiği başörtüsü özgürlüğüdür.

Bu bağlamda üniversitemizde, öğrencilerimiz, örğretim üyelerimiz ve çalşanlarımız inançlarının gereğini yerine getirmektedirler.

Geçmiş dönemde hazırlanmış ve geçersiz olan belgede, başörtüsüz ve sakalsız fotoğraf istendiği ibaresi yer almaktadır. Oysa üniversitemiz diplomalarında fotoğraf bulunmamaktadır. Gerek mezuniyet belgesinde gerekse diplomalarımızın hazırlanmasında, fotoğraf istenmemektedir.

Bu olayla ilgili soruşturma başlatılmış olup, gereği süratle yapılacaktır.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Hüseyin Bağcı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.