Asırlık eğlence Pavli Panayırına ilgi sevindirdi

Asırlık eğlence Pavli Panayırına ilgi sevindirdi

KIRKLARELİ (AA) - Sultan II. Abdülhamid'in fermanı ile bölge halkının birlik ve beraberliğinin sağlanması amacıyla 1910'da Kırklareli'nin Pehlivanköy...

KIRKLARELİ (AA) - Sultan II. Abdülhamid'in fermanı ile bölge halkının birlik ve beraberliğinin sağlanması amacıyla 1910'da Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde yapılan ve günümüze kadar sürdürülen Pavli Panayırı sona erdi.

Kırklareli'ne 60 kilometre uzaklıktaki 2 bin nüfuslu Pehlivanköy ilçesinde geçen hafta kurulan panayıra 4 günde binlerce kişi katıldı.

Halk arasında "Sonbahar panayırı" ve "Pomak bayramı" diye de anılan etkinlik, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale'den katılımlarla renkli görüntülere sahne oldu. İlçe halkı panayıra ilgiden memnun kaldı.

Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sultan II. Abdülhamid'in fermanı ile bölge halkının birlik ve beraberliğinin sağlanması amacıyla 1910'da kurulan panayırın 108'incisinin kutlandığını söyledi.

Panayırın Ergene nehrine yakın bir bölgede 110 dönümlük bir arazi üzerine kurulduğunu belirten Açıkel, etkinliğin güzel geçtiğini ifade etti.

Bölge halkının sahiplenmesi ile Pavli Panayırının 108 yıldır kutlandığını anlatan Açıkel, "Trakya'nın tek panayırı olma özelliğimizi koruyoruz. Bizim kültürümüzde olmazsa olmazlarımız arasında olan panayırımızı gelecek kuşaklara aktarmak için gayret gösteriyoruz. Bu yıl 110 dönümlük bir arazi üzerine kurulan panayırımız, 'iğne atılsa yere düşmeyecek' kadar kalabalık oldu. 150 bin kişiyi ağırladık." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.