Laiklik aile değerlerini yok ediyor

Laiklik aile değerlerini yok ediyor

Papa, aile kurumunun laik düşünce yapısından dolayı büyük yara aldığını söyledi.

Yüzde 90’ı Katolik Hıristiyan olan Hırvatistan’ı ziyaret eden Papa 16’ncı Benedikt, aile kurumunu tehdit eden zihniyetlere karşı çıkması için halka çağrıda bulundu.

Başkent Zagreb hipodromunda 300 bini aşkın kişiye konuşan Papa “Laik düşünce yapısı çiftlerin evlenmeden birlikte yaşamalarına sebep oluyor. Katolik değerlerine aykırı olan bu durumu bırakın, evlenin ve çocuk yapın” açıklamasında bulundu.

Papa, Hırvatistan'da ve diğer Avrupa ülkelerinde, gençlerin git gide kilisenin aile ve cinsellik ile ilgili kurallarından uzaklaştığını, bunun neticesinde ailelerin parçalanıp dağıldığını belirtti. Modern dünyaya ilişkin olarak Papa, "Artık kimse uzun süren birliktelikler (evlilik) kurmuyor, paylaşımcı olmuyor ve hayata önem vermiyor. İşte bu zihniyete karşı çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.

Avrupa'nın Hristiyan köklerini ve bu çerçevede Hırvatistan'ın Avrupa Birliği'nde (AB) yer almasının önemini dile getiren Papa 16. Benediktus, ayrıca Avrupa devletlerini, çocukların eğitimine katkı sağlama gibi ailelere yardım amacıyla bir dizi "yasal önemler" almaya çağırdı. Dünyaya çocuk getirilmesinde ve onun yetiştirilmesinde yasal düzenlemelerin getireceği desteğin önemine işaret eden Papa, "Evlilik üzerine kurulan ailenin öneminin ve hayatın değerinin altını çizmeliyiz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.