Papa'dan kadınlara kürtaj affı

Papa'dan kadınlara kürtaj affı

Papa, kürtaj yaptırdığını itiraf eden kadınların 'affedilmesi için' rahiplere tam yetki verdi.

Dünya genelindeki 1 milyar 200 milyon Katoliğin ruhani lideri Papa Francesco tüm rahiplere, kürtajyaptırdıktan sonra tövbe etmiş olan kadınları 11 aylığına ‘affetme yetkisi‘ verdi. Papa, kürtaj yaptıran kadınları anlayabildiğini söyledi.

Papa, daha önce 8 Aralık’ta başlayıp, 20 Kasım 2016’da son bulacağını ilan etmiş olduğu söz konusu kutsal yıl boyunca, kürtajdan pişmanlık duyanların bağışlanmasını sağlayacak.

AFOROZ EDİLME SEBEBİ

Katolik Kilisesi öğretilerine göre kürtaj, kadınların doğrudan olarak aforoz edilmesine yol açan ve sadece üst düzey din adamlarınca; başrahipler ya da episkoposlarca bağışlanabilen büyük bir günah.

DÜŞÜK RÜTBELİ RAHİPLERE YETKİ

Bu böyle olmaya devam edecek, ancak bu konuda tövbe etmek isteyenlere kapılar kapanmayacağı gibi, ilk kez daha düşük rütbeli olan rahipler tarafından da bağışlanması sağlanacak.

"KÜRTAJ YAPAN KADINLARI ANLIYORUM"

Papa, buna mecbur kalan kadınların şartlarını çok iyi anladığını kaydederek, şunları söyledi:

“Bu zor ve acı verici seçimi yapmak zorunda kalan ve kalplerinde bunun yarasını taşıyan birçok kadın tanıdım. Onları bu kararı almaya iten baskıları, bunun varoluşsal ve ahlaki bir dram olduğunu biliyorum.”

"AMAÇ GÜNAHI HAFİFLETMEK DEĞİL"

Haberin geniş yankı bulması üzerine konuşan Vatikan Sözcüsü Peder Federico Lombardi, Papa’nın bu şekilde kürtaj günahını hafifletmeyi değil, Kilise tarafından merhamet tezahürünün daha ulaşılabilir ve işleyebilir olmasını sağlamayı amaçladığını açıkladı.

Lombardi pederlerin, kadınlara bu ‘günahın ağırlığını‘ anlatmaları gerektiğini de ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.