Paraları sobada sakladığını unutunca.

Paraları sobada sakladığını unutunca.

Evdeki sobayı ateşleyen kadın, kocasının hırsızlara kaptırmamak için kendisinden saklamasını istediği 190.000 Yuan'ı(Yaklaşık 80.000 TL) yaktı.

35 yaşındaki Hao Bin, kocasının saklaması için kendisine verdiği 90 bin Yuan'ı bir tomara sardı sonra da bir tencereye koyup evde güvenli bir yer olarak gördüğü sobanın içerisine yerleştirmiş.

Ertesi sabah Hoa Bin, çay yapmak için sobayı yaktığında olanlar oluveriyor. İçerisinde unuttuğu paraların alev alev yandığını görev talihsiz kadın hemen söndürmeye çalışsa da paralar kül oluveriyor.

Kocasının işçilerin maaşlarını vermek için kendisine teslim ettiği paraların yandığını gören talihsiz kadın fenalık geçiriyor. Kendisine geldiğinde yanmış paraları alıp Çin Bakası'nın yolunu tuttular. Ama aldıkları yanıt, onlar için ikinci bir yıkım oldu. Banka yetkilileri, ancak yarısından az yanmış banknotları değiştirebileceklerini, bu paraların ise yarıdan fazlasının yandığını, dolayısıyla yenileri ile değiştiremeyeceklerini söyledi.

Yaşadıkları bu talihsiz olayla ilgili olarak eşini affettiğini söyleyen Wang Bin, yapacak bir şey yok. İşçilerin parasıydı. Eşim de perişan oldu. Arkadaşlarımızdan ve akrabalarımızdan borç alıp paraları ödeyeceğiz. hayat devam ediyor" açıklamasında buluncu.

Çin'de banka sistemine güvenin az olması nedeniyle çoğu insan paralarını hırsızlara kaptırmamak için yastık altında, yatak arasında, çorap içine saklamak gibi yöntemlere baş vuruyor.





Haber 10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.