Hocasız Saray'ın havuzu da hazır

Hocasız Saray'ın havuzu da hazır

‘Paralel Yapı’nın lideri için Ankara’da inşa edilen malikâne bitmek üzere

Ankara Gölbaşı'nda, Fethullah Gülen için yaptırıldığı iddia edilen ve 14 bin metrekarelik arazi üzerinde yükselen malikânede sıra son rötuşlara geldi. Ağaçlandırma çalışmaları bitmek üzere. Havuz su ile dolduruldu, şezlonglar bile hazır.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fethulllah Gülen için inşa edildiği iddia edilen başkent Ankara'daki malikânede çalışmalarda sona gelindi. Gölbaşı'na bağlı İncek semtinde 11 ay önce temeli atılan ve 14 bin metrekarelik arazi üzerinde yükselen dev malikânede maksimum konfor için tüm detaylar düşünüldü. Ruhsatı işadamı Akın İpek'e ait olan malikâne ana bina, konuk evi, konuk salonu, fırın ve havuz için ayrı binalardan oluşuyor. "Başkanlık sarayı" gibi yorumları yapılan malikânenin yüzme havuzu da tamamlandı. Havuz suyla doldurulurken etrafındaki şezlonglar da dikkat çekiyor.

AĞAÇLANDIRMA SÜRÜYOR

Mimari projesi Sinan Erdoğan tarafından çizilen malikânedeki son hazırlıklar yaklaşık 15 kişilik ekip tarafından yapılıyor. Ekip, malikânedeki en küçük detayı bile gözden kaçırmamak için dikkatle çalışmalarını sürdürüyor. Peyzaj çalışmalarının devam ettiği sarayın bahçesindeki ağaçlandırma çalışmaları ise sürüyor. Bahçeye piyasa değeri 350 lira olan çok sayıda çam ve sedir ağacı dikildi. Ayrıca malikâneye son teknoloji olan klima sistemleri de monte edildi.

ÖZEL "V" SINIFI RUHSAT

Malikane için 1 Ekim 2013'te Gölbaşı Belediye İmar Müdürlüğü'nden alınan ve maliyeti yüksek, büyükelçilik ve vali konaklarına özel verilen V sınıfı A grubu (V-A) inşaat ruhsatı, malikânenin diplomatik merkez ya da saray olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Ankara'da imara açık en yüksek noktada olan arsa, bin 100 metre rakımda bulunurken malikânenin arsası Çankaya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden daha yüksekte bulunuyor.

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.