Sevilay Yükselir: 'Parelel yapı Deniz Baykal'a gitti'

Sevilay Yükselir: 'Parelel yapı Deniz Baykal'a gitti'

'Paralel yapı'nın Deniz Baykal'ın kasetinin yayınlandığı ilk gün Baykal'a gittiğini açıklayan Sevilay Yükselir, "Paralel çetenin uzantıları Deniz beye ilk gün gidip de 'bizimle alakası yok, MİT Müsteşarı Hakan fidan size bu tuzağı kurdu' demiş" dedi.

Sabah Gazetesi Yazarı Sevilay Yükselir A Haber ekranlarına konuk oldu. "Bunu ilk kez söylüyorum" diyen Yükselir programda "paralel yapı"nın Deniz Baykal'a gidip "Kaseti biz yayınlamadık" dediğini açıkladı. Yükselir, Baykal'ın da "paralel yapı"ya inandığını ifade etti.

DENİZ BAYKAL 'PARALEL YAPI'YA İNANMIŞ

"Deniz Baykal'a yapılan şey çirkindi bunu kabul ediyorum. Bunun hiç tartışması yok" diyen Sevilay Yükselir, "Ben çok iyi takip ettim. Deniz beyle de konuştum. Deniz beyin kafası çok karışıktı. Ben ısrarla Deniz beye bu kasetin paralel yapının bir ürünü olduğunu anlatmaya çalıştım. Son bir buçuk iki aydır Türkiye tapelerle yatıp kalkıyor. Kim çıkarıyor bu kasetleri? Başbakan orada zafiyete düşmüştür, eksik davranmıştır onları tartışmıyorum. Ama Deniz bey şunlara bir bakmalı; 17 Aralık'tan beri Türkiye'yi tapelere boğan kim? O tapeleri ortaya çıkaran adamlardan şüphelenmek yerine niye Başbakan'dan şüpheleniyorsun Deniz bey?" diye konuştu.

Deniz Baykal'ın kaset olayıyla ilgili cemaatin söylediklerine inandığını söyleyen Sevilay Yükselir, "Deniz bey buna inanmış. Çünkü 'paralel yapı' bunu söylemiş kendisine. Çünkü cemaat gitmiş demiş ki; "bunun bizimle alakası yok, bunu Hakan Fidan yaptı" demiş" ifadelerini kullandı.

"Niye Pensilvanya Deniz beyi arıyor?" diyen Yükselir, "'Biz yapmadık bunu, Hakan Fidan yaptı' diyor Deniz beye. Bir kere çok ahlaksız bir duruş bu" diyerek "Hakan Fidan niye yapsın ki bunu?" sorusunu sordu.

"17 ARALIK'IN ÇOK ÖNCESİNDE BAŞLADI BU SAVAŞ"

"CHP'nin başına birini arıyorlar, CHP'yi dizayn etmek istiyorlar. CHP'yi Başbakan niye dizayn etmek istesin ki?" diyen Sevilay Yükselir, "paralel yapı"nın Erdoğan'ı siyasetten silmek istediğini söyleyerek şunları söyledi: "Deniz beyin bir iddiası yoktu ki. İddiası olmayan bir adamla niye uğraşılsın? Tayyip Erdoğan'ı siyasetten silmek isteyen bir algı var. Hasan Cemal gibi bir üstat bile yaptı bunu. Yapılan komploların hepsi Erdoğan'ı siyaset sahnesinden silmek için. Ben çok açık söylüyorum. Burada hedef AK Parti değil. Bugün Tayyip Erdoğan'ın duruşu olmasa biz bunları zaten duymayacaktık. Bunlar Tayyip Erdoğan'a şantaj yaptılar. "Ya istediğimizi yaparsın, ya da gidersin" dediler. 17 Aralık sadece gelinen son nokta. 17 Aralık'ın çok öncesinde başladı bu savaş."

"MİT MÜSTEŞARINI NEDEN İSTEDİLER?"

Sevilay Yükselir, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın MİT'i ele geçirmek için istenildiğini söyledi. "MİT Müsteşarı'nı niye istediler? Çünkü MİT'i istediler" diyen Yükselir, "Bir tek yeri tam olarak ele geçiremiyorlardı. MİT'te istedikleri gibi at koşturamadılar. 'Paralel yapı', bu cemaat güdümlü çete, GES Komutanlığı'nı da istedi, MİT'i de istedi. MİT'in başına Ramazan Akyürek'i getirmek istediler. Sonra Başbakan "hop bir dakika" dedi. İşte o zaman başladı her şey" diye konuştu.

KAYNAK STAR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.