Paralel yapı-'Hayır' cephesi ittifakı!

Paralel yapı-'Hayır' cephesi ittifakı!

12 Eylül Referandumunda Anayasa değişikliğine karşı olan cephe bugün paralel yapıyla bir oldu.

‘Hayır’ kampanyasını HSYK değişikliği üzerine kuran muhalefete o gün destek verenlerden birisi de eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk’tu.

Abdulkadir Selvi, Yeni Şafak’taki bugünkü yazısında ‘Hayır’ cephesinin bugün paralel yapıyla nasıl bir araya geldiğini ele aldı.

Selvi’nin yazısından o bölümler:

Sami Selçuk’un dönüşümü

Sami Selçuk, Vatan Gazetesi'nden Mine Şenocaklı'ya, 3Ağustos 2010 tarihinde verdiği söyleşide, 'Anayasa'daki en önemli değişiklik, Anayasa Mahkemesi ve HSYK'yla ilgili düzenlemelerle, hukukun üstünlüğü ve erkler ayrılığı gibi temel ilkelerle ilgilidir. Bu değişiklikleri doğru bulmadığım için Anayasa değişikliğini desteklemem olanaksız' demişti.

CHP-Perinçek-Eminağaoğlu

“O gün HSYK değişikliğine karşı çıkanlar, aynı gerekçelerle bugün de HSYK değişikliğine karşı çıkıyorlar. Eski Türkiye'nin tüm aktörleri bu kez HSYK'nın yanında nöbete durdular.

Kimler?

Gülen hareketi, eski Türkiye'nin CHP'si, Ankara Barosu, İlhan Cihaner'i, Ömer Faruk Eminağaoglu'su, Doğu Perinçek'i.

Onları birleştiren tek şey; Tayyip düşmanlığı. Tayyip Bey neyi istiyor, ona karşılar. Tayyip Erdoğan kime karşı; onunyanındalar. Uzak görüşlü oldukları da söylenemez.

Sami Selçuk ne demişti?

'Kenan Evren yargılanamaz. Olanaksız. O yol kapalı?' Ne oldu? Evren çatır çatır yargılanıyor...

HSYK da çatır çatır değişecek.

HSYK üyeleri yaptıkları açıklamalarla tarafsızlıklarını kaybettiler. Bir gün dahi o koltuklarda oturmamaları gerekir. Derhal istifa etmeliler. Çünkü bundan sonra verecekleri kararlar şaibeli olacak.

HSYK'yla ilgili düzenlemeler nerede yapılıyor? Diğer adı yasama organı olan TBMM'de.

Anayasa'nın 7. maddesine göre kanun yapma yetkisi sadece ve sadece Meclis'e ait ve bu başka bir organa devredilemez olan bir yetki. Demem o ki HSYK'yla ilgili düzenleme Meclis'te yapılıyor.

CHP Genel Merkezi'nde ya da Atatürkçü Düşünce Derneği'nde, kıymeti kendinden menkul hukukçuların bürolarındayapılmıyor. Bunun adına demokrasi, deniliyor. Bunların kafasındakilere ise tek parti zihniyeti ve 'Yargıçlar Cumhuriyeti' deniliyor.

(…)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.